8. června 2012 • 11:25

Malkin vyrazí na EURO. Až si vyřídí pas. Hrajte nejlepší hokej, vzkazuje

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové EURO bude mít mezi jinými i hodně vzácného fanouška z hokejové rodiny. Do Polska se chystá i Jevgenij Malkin, vládce NHL a bombardér, který vystřílel Rusům zlato na letošním mistrovství světa. Páteční utkání sborné s Českem ale 25letý útočník nestihne, až ty další dvě...



I největší sportovní hvězdy občas zdrží maličkost, jaká potkává obyčejné lidi... Jevgenij Malkin si musí zařídit nový pas, ten starý mu propadl. Až pak bude moci vyrazit přímo do dějiště Eura.

„Plánoval jsem, že pojedu hned, ale takhle stihnu až zbylé dva zápasy ve skupině. Chci letět aspoň na ně,“ vzkázala hvězda Pittsburghu v listu Sovětskij Sport, od něhož obdržela Charlamovovou trofej pro nejlepšího Rusa v NHL.

Malkinovi a jeho spoluhráčům fandili při květnovém šampionátu přímo ve Skandinávii fotbaloví reprezentanti Roman Širokov a Sergej Ignaševič, on jim teď tedy podporu vrátí, alespoň při duelech s Řeckem a Polskem.

A jakou má pro své sportovní kolegy s míčem radu na úspěch? „Hlavně, aby kluci vystupovali jako správný tým. Měli by všechno brát v pohodě, nečíst noviny a na hřišti pak ukázat svůj nejlepší... hokej,“ přeřekl se „Žeňa.“

Obama je spíš na basket

Nejproduktivnější hráč posledního ročníku NHL i mistrovství světa pak prozradil, že na každém ze dvou fotbalových velikánů současnosti si cení něčeho jiného.

Na Ronaldovi jeho techniku, na Messim jeho oddanost sportu. „Ta je mi bližší,“ řekl.

Ani miliony z Machačkaly, zlatého dolu pro fotbalisty za zenitem, by prý Malkina nedonutily vzdát se hokeje, který miluje.

Když v zámoří nastane další výluka, vrátí se prý zřejmě do Magnitogorsku, kde vyrůstal. A na otázku, jestli hokeji fandí víc prezident Ruska, nebo USA, odpověděl bez váhání: „Putin. Obama je spíš na basket.“

Jevgenij Malkin předává dres prezidentu Putinovi
Jevgenij Malkin předává dres prezidentu Putinovi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud