Michal Petrák
8. června 2012 • 22:40

"Bílek ven!" skandovali Češi po kolapsu. Rusové ovládli stadion

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WROCLAWI | Na nádraží, ve městě a zpočátku i na stadionu to vypadalo, že čeští fanoušci budou mít navrch. Jenže zkropily ruské góly, a tak tribuny Městského stadionu ve Wroclawi ovládli Rusové. Stejně jako jeho trávník... A na konci zápasu čeští fanoušci žádali hlavu trenéra Michala Bílka.



Byl to depresivní pohled. Pět minut před koncem prvního poločasu začaly tribuny obíhat mexické vlny, které startovali Rusové. Jakmile však doběhly k bloku patřícímu Čechům, okamžitě zvadly.

A stadionem se rozlehl ohlušující pískot. Fanoušci Tomáše Rosického a spol. neměli náladu – jejich miláčci na trávníku působili bezradně, prohrávali 0:2 a mohli být rádi, že skóre nebylo ještě vyšší.

V tu chvíli byli Rusové pány stadionu na tribunách i na trávníku. Když hráči odcházeli do kabin, znělo z větší části tribun hlasité: „Molodci, molodci!“ jako pochvala pro červenou mašinu.

Zpočátku se přitom zdálo, že Češi budou mít větší podporu. Ruští fanoušci se zmohli jen na to, že pískali při české hymně, a občasný pokřik „Rossija, Rossija!“ Stadionem znělo „Kdo neskáče, není Čech,“ a skákali i Poláci, kteří tradičně Rusy v lásce nemají.

Milanu Barošovi se nelíbí verdikt sudího
Milanu Barošovi se nelíbí verdikt sudího

Možná tak projevovali Čechům vděk za to, že když se tři hodiny před začátkem zápasu tribuny zaplnily a na velkoplošných obrazovkách běželo úvodní utkání šampionátu, připojovali se k nim ve skandování „Polska! Polska!“

Češi se na chvíli vzchopili – pomohl jim k tomu parádní gól Václava Pilaře i to, že Rusové po něm působili chvíli jako opaření.

Jenže to všechno změnily dvě rychlé trefy Alana Dzagojeva a Romana Pavljučenka před koncem zápasu. Na síle znovu nabraly pokřiky „Molodci!“ a „Rossija!“ – a čeští fanoušci ze v závěru zmohli jen na pískot.

Pět minut před závěrečným hvizdem znělo z červeného kotle hromové „Bílek ven!“ Takhle si vstup do turnaje Češi nepředstavovali. A cesta domů bude smutná...

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud