Michal Petrák
11. června 2012 • 17:12

Řekové si věří. Čím je hůř, tím je líp – to je motto českého soupeře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WROCLAWI | Když vstoupili na hřiště, po chvíli vypadali jako jasně největší otloukánek skupiny. Řecku se první poločas prvního utkání proti Polsku vůbec nepovedl, ve druhém však ukázali, že se s nimi musí počítat. Poté, co dostali gól a přišli o vyloučeného Sokratise Papastathopoulose, vyběhl do druhé půle úplně jiný tým. Problémy totiž Řeky posilují.



„Poznal jsem to, když jsem tam začal trénovat. Jsou přesně takoví – když jde do tuhého, umějí ze sebe dát to nejlepší,“ říká portugalský kouč Fernando Santos, který zítra povede řeckou reprezentaci proti Čechům.

„Z toho prvního zápasu musíme hlavně zapomenout na první půlhodinu. Je zvláštní to tak říct, ale během ní jsme nebyli na hřišti. Vůbec,“ kroutí hlavou obránce Vasilis Torosidis.

„Nerad to říkám, ale asi jsme se báli. Toho okamžiku, skutečnosti, že jde o úvodní zápas šampionátu. Doufám, že to pro nás bude dobrá lekce,“ hledá vysvětlení.

Ve druhé půli proti Polsku se však Řekové ukázali jako bojovníci – jako by oživili duch válečníků ze starověku. I v deseti předváděli lepší fotbal než v jedenácti a Poláky hnané vyprodaným stadionem ve Varšavě zatlačili. Na ten výkon budou chtít proti Čechům navázat.

„Musíme dobře bránit, což tenhle tým umí, a vytvářet si šance stejně jako ve druhé půli proti Polsku. Ta nám dodala spoustu sebevědomí,“ říká Fernando Santos.

„Vím, že proti Čechům to bude těžký zápas. Ale doufám, že tentokrát nebudeme potřebovat žádné překážky, které by nás nakoply. A že od první minuty půjdeme za naším cílem, kterým je vítězství,“ plánuje portugalský kouč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud