11. června 2012 • 20:50

V hlavní roli City. Anglii i Francii zachraňovaly hvězdy mistra

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na trávníku se objevili celkem čtyři, všichni výrazně promluvili do dění  utkání. V napjatě očekávané bitvě fotbalového mistrovství Evropy mezi Anglií a Francií dominovali hráči Manchesteru City. Joleon Lescott a Samir Nasri zařídili obě branky,  James Milner spálil v prvním poločase velkou šanci. Joe Hart v brance Anglie zase  úspěšně zlikvidoval několik nebezpečných střel z kopaček Ribéryho a spol.



Ne, nebyla to úchvatná podívaná ve stylu ofenzivních manévrů mezi Itálií a Španělskem. 

Angličané proti Francii hráli chytře zezadu, nikam se nehnali. Proti aktivnější  Francii sice pár minut vedli, s konečnou remízou 1:1 jsou ale spokojenější než soupeř.

Pokud sledoval utkání trenér Manchesteru City Roberto Mancini, musel být spokojený.  Jeho svěřenci patřili k ústředním postavám zápasu, zařídili obě branky.

Angličany poslal do vedení parádní hlavičkou stoper Lescott, který si naběhl na přímý  kop Gerrarda. Výběr Roye Hodgsona se z vedení radoval pouze devět minut. Po přiťuknutí  Ribéryho totiž svého klubového spoluhráče překonal Samir Nasri, další hvězda City.

VIDEO: Vyrovnávací gól Samira Nasriho



"Nechali jsme tam srdce," pravil po konečné remíze 1:1 anglický brankář Joe Hart.  Pětadvacetiletá opora City měla v utkání dost práce, Hart zlikvidoval celkem patnáct  střel francouzských hráčů. Oproti tomu Angličané trefili Llorisovu branku jen jednou  při gólové hlavičce Lescotta.

VIDEO: Branka Johna Lescotta na 1:0



Angličané na evropském šampionátu od roku 1980 ještě nikdy neměli tak malý počet střel na bránu, včetně zblokovaných jich bylo pět. Jejich největší šanci spálil James  Milner, opět hráč Manchesteru City. Ashley Young jej vysunul za obranu nádhernou  kolmicí, ten udělal vyběhnutému Llorisovi kličku, ale poté vypálil mimo.

"S remízou 1:1 jsem spokojený, hráli jsme proti top týmu. Kdybychom měli více štěstí  ve finální fázi, mohli jsme přidat ještě druhý gól," hodnotil utkání trenér Hodgson.  "Každý tvrdě dřel, odvedli jsme dobrou práci," mnul si spokojeně ruce anglický  lodivod.

Hodgson mohl byl po zápase spokojený, Anglie remízu 1:1 bere. "Na papíře to byl  nejtěžší zápas, ale respekt máme i ze Švédů a Ukrajinců," doplnil 64letý kouč. 

Franck Ribéry (dole) v souboji s Angličanem Jamesem Milnerem
Franck Ribéry (dole) v souboji s Angličanem Jamesem Milnerem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud