Michal Petrák
12. června 2012 • 10:51

Bílek před Řeky věří: Vždycky jsme se zvedli, i teď to dokážeme

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WROCLAWI | Buď, a nebo. Český tým čeká zápas, v němž si může zachovat naději na postup do čtvrtfinále, a nebo o ni přijít – pokud prohraje s Řeckem. Michal Bílek věří, že jeho tým zlomový okamžik zvládne. „Vždycky jsme se dokázali zvednout. Věřím, že se nám to povede i teď,“ je přesvědčený český kouč.



Je téměř jisté, že po debaklu s Ruskem provede změny v sestavě, Bílek se o nich však před zápasem nechce bavit.

„Máme k dispozici 23 hráčů a z nich prostě vyberu základní jedenáctku. Rozhodně tady teď nebudu říkat, kde váhám, jestli v obraně nebo záloze,“ kroutí hlavou při dotazech na zahajovací jedenáctku.

Jisté je, že ať bude jakákoli, bylo by potřeba, aby byla nebezpečnější v ofenzivě. Český tým už Řecku nedal gól 285 minut a teď nutně potřebuje bodovat.

„Je pravda, že Řekové moc gólů nedostávají. Prosadit se bude těžké, budeme muset být trpěliví. Nesmíme se zbytečně moc zbavovat balónů, aby to nebyla taková hektika jako v prvním zápase, kdy to bylo nahoru dolů. Je potřeba jít rychle na míč, hledat skulinky v řecké obraně pro kolmice a náběhy. Nesmíme se nechat strhnout hrou, protože pak by Řekové hrozili z brejků. Na ně tam mají dobré hráče. A jejich první zápas s Polskem to jen potvrdil,“ uvědomuje si Bílek.

Jeho mužstvo je v těžké situaci – porážkou v prvním zápase se ocitlo pod tlakem, pokud prohraje i podruhé, šampionát pro ně končí. Bílek však věří, že kritický moment tým zvládne podobně, jak je zvládal v minulosti.

Plašil s Kadlecem by rádi předvedli lepší výkon než proti Rusku.
Plašil s Kadlecem by rádi předvedli lepší výkon než proti Rusku.

„V téhle situaci jsme během posledních dvou let byli už několikrát. Třeba v úvodu kvalifikace po porážce s Litvou, nebo po loňské porážce v Norsku a vždycky jsme se dokázali zvednout. Věřím, že se nám to povede i teď,“ je přesvědčený.

„Nepovedl se nám pouze vstup do turnaje. Teď máme před sebou ještě šest bodů. Hrozně jsme se těšili na EURO, teď jsme tady, takže chceme postoupit. To stále platí,“ ujišťuje.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud