12. června 2012 • 19:02

Rána pro český tým! Rosický se zranil. Hrál jsem na jedné noze, řekl

Autor: iSport.cz, jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tým především díky dvěma bleskovým zásahům zvítězil v druhém utkání na mistrovství Evropy nad Řeckem 2:1. V nervydrásající bitvě český tým přišel o kapitána. Tomáš Rosický se zranil, v sestavě ho o poločase musel vystřídat Daniel Kolář. Klíčový muž odešel z trávníku kvůli bolestem Achillovky.



Křehké zdraví kapitána národního týmu zřejmě opět vypovědělo službu. Rosický se při odchodu do kabin po prvním poločase držel s bolestivou grimasou za nohu v oblasti Achillovy paty a do druhé půle již nenastoupil.

Jestli stihne utkání s Polskem? Těžko odhadovat. "Jelikož jsem nebyl schopen dohrát, tak teď neumím říct, jestli budu připraven. Sice jsem chtěl hrát dál, ale lékaři mi to nedoporučili," řekl novinářům s nepříliš optimistickým výrazem ve tváři.

Rosický patřil v první fázi utkání k nejlepším hráčům na hřišti a předfinální přihrávkou se podílel na druhém gólu Václava Pilaře. V závěru půle si ale po pohledné individuální akci začal ulevovat a několikrát v podřepu vstřebával bolest.

"Bylo to nezaviněné. Udělal jsem ostrý pohyb a najednou jsem ucítil Achillovku. Pak jsem hrál v podstatě na jedné noze, abych dohrál alespoň ten poločas," přiznal Rosický, jehož na hřišti nahradil Daniel Kolář a i bez kapitána Češi udrželi vítězství 2:1.

Také trenér Michal Bílek zatím nechtěl odhadovat, zda bude kapitán připraven na Polsko. "Uvidíme zítra. Bolí ho achillovka, což je nepříjemné. Každopádně musíme doufat, že se uzdraví, protože je to náš klíčový hráč," dodal Bílek.

Rosický měl zdravotní problémy už během přípravy na šampionát, kterou téměř celou vynechal kvůli zranění lýtka.

Pořádnou radost měl David Limberský
Pořádnou radost měl David Limberský


Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud