12. června 2012 • 21:23

FOTO: Euforie, strach a vítězný ryk. Jak Češi vydřeli výhru s Řeckem

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jásot po dvou rychlých gólech, poté obavy o kapitána i konečný výsledek. Češi vydřeli těsnou výhru 2:1 nad Ruskem a zůstávají ve hře o postup ze skupiny. Jak druhá bitva národního týmu na evropském šampionátu v Polsku vypadala? Podívejte se na rozsáhlou fotogalerii.



Dva bleskové údery Jiráčka a Pilaře, nejlepší možný start do utkání. Čeští fotbalisté vlétli na Rusy jako uragán, takhle rychle o dvě branky v historii EURO ještě žádný celek nevedl.

Českou euforii utnul poločasový hvizd sudího  Lannoye. V kabině musel zůstat Tomáš Rosický, jenž odstoupil kvůli bolavé patě. "Jeho absence byla znatelná," uznal fotbalový trenér Zdeněk Ščasný, který utkání komentoval pro iSport.cz.

Po chybě Petra Čecha snížil brzy po přestávce Gekas, Češi se až do konce utkání báli o výsledek. Řekové si naštěstí nedokázali vyvinout souvislejší tlak a Bílkova družina tak slaví obrovsky cenné vítězství.

Konec dobrý, všechno dobré. Národní tým i čeští fanoušci mohou slavit. Díky zisku tří bodů český celek zůstává ve hře o postup do čtvrtfinále, kolaps s Ruskem je odčiněn. Pokud národní tým porazí v posledním utkání skupiny domácí Polsko, zcela jistě se dostane mezi osm nejlepších celků šampionátu.

Michal Kadlec nosí stále na tričku fotografii Lukáše Přibyla
Michal Kadlec nosí stále na tričku fotografii Lukáše Přibyla

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud