13. června 2012 • 12:18

Dobrá zpráva! Rosický i Čech by měli být na Polsko v pořádku

Autor: iSport.cz, jon, mip
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický, který kvůli zranění v oblasti Achillovy paty odstoupil v poločase úterního utkání s Řeckem (2:1), absolvoval vyšetření v nemocnici. Spolu s ním vynechal středeční trénink národního týmu i gólman Petr Čech, jehož trápí bolavé rameno. Oba by podle posledních informací sobotní duel s Polskem měli stihnout.



Kapitán českého národního týmu nedohrál utkání s Řeckem. Během prvního poločasu ucítil bolest v Achillovce a o poločase musel střídat.

"Bylo to nezaviněné. Udělal jsem ostrý pohyb a najednou jsem ucítil Achillovku. Pak jsem hrál v podstatě na jedné noze, abych dohrál alespoň ten poločas," uvedl smutný Rosický, jehož v sestavě nahradil Daniel Kolář.

"Tomáš si stěžoval o poločase na silnou bolest achillovy šlachy, říkal, že neví o momentu, že by špatně šlápl nebo ho někdo nakopl. Sám řekl, že by byl risk, kdyby v zápase pokračoval," uvedl doktor českého týmu Petr Krejčí.

Středeční pozápasový trénink vynechal i gólman Petr Čech. "Petr až po zápase říkal, že cítil prasknutí v rameni a bolest, ale utkání dochytal," upřesnil Krejčí.

"Oba jsme vzali na vyšetření do vojenské nemocnice ve Wroclawi. Tomášovi jsme provedli ultrazvuk a magnetickou rezonanci a ty zaplaťpánbůh neukázaly žádné poškození - ani částečnou rupturu ani otok. Bereme to tak, že šlacha byla přetížená," oddechl si Krejčí.

Češi radují a děkují fanouškům za podporu
Češi radují a děkují fanouškům za podporu

V pořádku je i Petr Čech. "Ani rentgen Petrova ramena neukázal žádnou patologickou změnu kloubu nebo okolní tkáně. Je tedy velmi dobrá šance, že by se při standardní léčbě mohli dát do pořádku," doufá Krejčí.

Opory české reprezentace čeká klidnější režim, do ostrého tréninku se zapojí v pátek, den před zápasem. "Dnes netrénovali, zítra budou mít taky volno, ale před zápasem to budeme chtít zkusit. Aby se pak nestalo, že v páté minutě řeknou, že to nejde," doplnil Krejčí.

Fanoušci i celý tým si mohou zhluboka oddechnout, Rosický i Čech s největší pravděpodobností zápas s Polskem stihnou. "Při otázkách na procenta nerad lžu, ale odhadoval bych to u obou na 75 ku 25, že budou schopni nastoupit," věří Krejčí.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud