16. června 2012 • 18:04

TOP 5 GÓLŮ NA EURO: Patička Welbecka i rána Blaszczykowského

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V dosavadním průběhu evropského šampionátu padlo hodně branek, některé z nich byly opravdu výstavní. Danny Welbeck zajistil úžasnou patičkou výhru Anglie nad Švédskem, zaskvěli se i další hráči. Nabízíme hitparádu pěti nejhezčích branek mistrovství Evropy.



Hezkých gólů už během EURO napadalo hodně, jistě by se našlo víc než pět povedených branek. Jakub Blaszczykovski, Andrea Pirlo, David Silva... Podívejte se na pět nejhezčích tref z dosavadního průběhu evropského šampionátu.

DANNY WELBECK (Anglie - Švédsko 3:2)

Angličané prohrávali 1:2, nad hrdým Albionem se stahovala mračna. Výběr Roye Hodgsona se ale nevzdal. Theo Walcott vyrovnal na 2:2, v 78. minutě přišla nejhezčí akce zápasu. Střídající Walcott znovu pronikl do vápna, nacentroval na Danny Welbecka. Útočník Manchesteru United nádhernou patičkou zády k brance usměrnil míč do sítě a zařídil pro Anglii tři body.



JAKUB BLASZCZYKOWSKI (Polsko - Rusko 1:1)

Polským hrdinou je ofenzivní záložník z Borussie Dortmund. Reprezentační kapitán trefil remízový gól proti Rusku. V 57. minutě zakončil bleskový protiútok, po němž se zrodilo vyrovnání. Dělovka z jeho levé nohy patří k nejhezčím momentům na turnaji.



ANDREA PIRLO (Itálie - Chorvatsko 1:1)

Třiatřicetiletý mazák opět dokázal, jak nepostradatelným hráčem je pro italský výběr. Pirlo si na konci prvního poločasu postavil balon k přímému kopu. Střelu nádherně zakroutil za záda gólmana Pletikosy, Itálie vedla 1:0. Jeden z favoritů turnaje se nakonec musel spokojit s remízou 1:1.


DAVID SILVA (Španělsko - Irsko 4:0)

Malý dirigent z Manchesteru City řídil španělskou výhru nad Irskem. Vymýšlel akce, nahrával kanonýru Torresovi. Branky se na začátku druhé půle dočkal i on. Pohrál si hned s trojicí irských obránců a pomalou, přesně mířenou střelou zvýšil na 2:0. Obhájci evropského titulu v dalším průběhu neměli žádné problémy a nebohým Irům nastříleli na cestu domů ještě další dvě branky.



NICKLAS BENDTNER (Dánsko - Portugalsko 2:3)

Sebevědomý útočník Dánska v souboji s Portugalskem zastínil i Cristiana Ronalda. V jednom z nejhezčích zápasů turnaje snižoval na 1:2, když hlavičkou zakončil parádní dánskou kombinaci. V závěru ještě druhou brankou v utkání srovnal na 2:2, střídající Varela ale v dramatickém finiši strhl vítězství na stranu Portugalska.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud