Pavel Hartman
17. června 2012 • 14:43

Lístky svaz už nemá. Dají se sehnat v Polsku a na černém trhu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstupenky na čtvrtfinále? Svaz už volné nemá. Ale u zahraničních prodejců a na černém trhu k mání jsou. Zájemci si však musí připlatit, stojí i 750 euro.



Chcete být přitom, když Češi budou bojovat ve čtvrtek ve Varšavě o postup do semifinále EURO 2012?  Pak se neobracejte na Fotbalovou asociaci České republiky, ani na UEFA, nýbrž na jiné prodejce.

„Všechny vstupenky, které měla Fotbalová asociace na čtvrtfinále, už jsou rozebrány,“ potvrdil včera odpoledne Jaroslav Kolář, tiskový mluvčí národního mužstva.

„Obdrží je ti, kteří si je v předstihu objednali. Nebyl tam ani velký převis poptávky nad nabídkou, protože v postup naší reprezentace fanoušci moc nevěřili, takže to vlastně vyšlo na každého, kdo si o ně zažádal,“ dodal.

Fotbalové asociace jednotlivých účastnických zemí dostaly pro své potřeby k dispozici tři tisíce vstupenek. Zbývající část z kvóty země, která činí 16 procent kapacity stadionu, prodávala přímo UEFA.

Ti, kteří si zarezervovali lístky, na vyřazovací část a usmálo se na ně štěstí při losu (to v případě UEFA), obdrželi vouchery, které si nyní vymění za lístky. Cena byla lidová. Nejdražší vstupenky na čtvrtfinále stály 3 750 korun, nejlevnější přišly na 1 000 korun.

Teď už to tohle cestou patrně nepůjde. Šlo by to jedině tehdy, pokud by Poláci nebo Rusové začali hromadně vracet po vyřazení svých týmů „zabukované“ vstupenky na čtvrtfinále. „Ale zatím jsme žádnou takovou informaci z UEFA neobdrželi,“ konstatoval Kolář.

Přesto šance vidět bitvu českých fotbalistů o účast mezi čtyřmi nejlepšími celky evropského šampionátu naživo existuje.

Kromě předčasného konce Poláků a Rusů na turnaji hraje českým příznivců do karet i to, že stadion ve Varšavě má kapacitu 50, tedy o 10 tisíc víc než ve Wroclawi. U zahraničních prodejců je ještě lístků dost. Třeba na internetovém portálu livefootballtickets.com nebo na 2012eurotickets.org.

Budete muset však sáhnout hlouběji do peněženek. Cenové relace se pohybují od 291 euro do 750 euro za vstupenku.

Na tuzemském internetovém trhu jedinci nabízejí lístek do Varšavy ke koupi za 7 500 korun.

Postup nakonec přeci jen slavili Češi.
Postup nakonec přeci jen slavili Češi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud