18. června 2012 • 04:00

Češi v balíku. Reprezentace na EURO už vydělala přes 300 milionů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překonat skupinu si tajně přáli, teď můžou zářit spokojeností. Postupem do čtvrtfinále mistrovství Evropy získá český fotbal obrovské renomé, pořádně na něm vydělá i svazová pokladna. Díky EURO už národní tým vydělal 309 milionů, hráčům a realizačnímu týmu připadne zhruba třetina sumy.



Prožívají fotbalový sen, v nějž mnozí jen tajně doufali. Čeští reprezentanté přemohli Řecko a Polsko, čímž si zajistili postup mezi osm nejlepších týmů evropského šampionátu. A peníze do pokladny fotbalové asociace se jen hrnou...

Za samotný postup na šampionát inkasovala česká fotbalová asociace 206 milionů, dalších 51,5 milionů vydělala díky dvěma výhrám ve skupině (za každý vyhraný zápas mužstvo obdrží od UEFA 1 milionů eur), stejně vysoký je pak i bonus za postup do čtvrtfinále.

Tahle suma (12 milionů eur) nemusí být konečná. Pokud budou Češi na šampionátu postupovat ještě dál, přijdou si na další zajímavé peníze. Za postup do semifinále UEFA vypsala bonus ve výši tří milionů eur, účast ve finále ohodnotila 4,5 miliony, konečný šampion si na konto připíše 7,5 milionu eur.

U českého týmu je prémiový řád jasně daný. Zhruba třetina získané částky připadne přímo hráčům, více jak polovina příjmů připadne svazu a zbytek půjde do fondu mládeže a na charitativní účely.

Český fotbal zkrátka prožívá povedené období, z něhož mohou těžit další generace.

Fotbalisté Česka se mohou radovat, zahrají si čtvrtfinále EURO 2012
Fotbalisté Česka se mohou radovat, zahrají si čtvrtfinále EURO 2012

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud