18. června 2012 • 10:10

Ronaldo? Ve čtvrtek bude stát na zmizíku, tweetují si čeští fotbalisté

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Kdo se bojí, nesmí do lesa." To byla první slova Theodora Gebre Selassieho, když vše směřovalo k tomu, že čeští fotbalisté narazí na Portugalsko a hvězdného Cristiana Ronalda. Reagoval tím na twitterovou zprávu od Daniela Pudila.



Slova fotbalistů (vyřčená jistě s nadsázkou) dávají naději českým fanouškům, že si národní tým z Ronalda a spol. nesedne na zadek. A že je připraven podat sebevědomý výkon a porvat se s favorizovaným mužstvem o postup do semifinále.

"Teď už chceme medaili," hlásal už po zápase s Polskem reprezentační kouč Michal Bílek. Bude to složitý úkol, ale nikoliv nereálný. V podobné pozici byli Češi na EURO 1996 - a nakonec postoupili po chytrém dloubáku Karla Poborského.

"Složením týmu i atmosférou mi to šestadevadesátý rok připomíná," nechal se slyšet i předseda FAČR Miroslav Pelta, jenž tenkrát působil u týmu v roli manažera.

A pozor! Portugalci mají sice hodně silný útok, ale jejich defenziva tápe. Čtyři góly v kvalifikační skupině jí nasázely Island i Kypr. Celkově jich v kvalifikaci dostala 14, nejvíc ze všech týmů, které postoupily na EURO.

Víte, co se říká: nejlepší obrana je útok.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud