19. června 2012 • 23:21

VIDEO: Byl míč za čarou? Rozhodčí upřel Ukrajině proti Anglii gól

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wayne Rooney nastoupil a rozhodl, Angličané z prvního místa postupují do čtvrtfinále mistrovství Evropy. Duel s Ukrajinou ale mohl skončit remízou. Rozhodčí domácímu týmu upřel podle všeho gól, když se míč po střele Deviče ocitl za brankovou čarou. John Terry už střelu vykopával v momentě, kdy balon byl v anglické síti.



Ukrajina k postupu do čtvrtfinále potřebovala vyhrát. Bez zraněného Andreje Ševčenka ofenziva povážlivě drhla, domácí naděje navíc přibrzdil po přestávce Wayne Rooney.

Snajpr Manchesteru United nastoupil po vypršení dvouzápasového trestu za vyloučení a hned v prvním utkání se trefil. Ve 48. minutě hlavou doťukl do sítě centr Gerrarda a nasměroval Anglii k postupu do čtvrtfinále.

Domácí výběr byl nejblíž vyrovnání půl hodiny před koncem. Útočník Dalič překonal Harta, z brankové čáry na poslední chvíli vykopával míč John Terry. Podle dostupných záběrů to vypadá, že balon už byl v brance.

Byl to gól? Rozhodčí podle dostupných záběrů upřeli Ukrajině regulérní gól Byl to gól? Rozhodčí podle dostupných záběrů upřeli Ukrajině regulérní gólFoto Repro youtube, koláž iSport.cz

"Rozhodčí udělali chybu. Nechápu, že jich je na hřišti pět a nevidí míč, který už je padesát centimetrů v brance," zlobil se po zápase ukrajinský trenér Oleg Blochin.

Ukrajině by sice remíza k postupu nestačila, přesto může cítit křivdu. Tu by však v případě uznání cítila i Anglie, neboť gólová akce se započala ofsajdem. Sporný moment jistě zesílí debaty o zavedení videa, které by celou situaci zcela jistě rozluštilo.

Angličané v euforii, proti Ukrajině zvítězili a postoupili do čtvrtfinále mistrovství Evropy
Angličané v euforii, proti Ukrajině zvítězili a postoupili do čtvrtfinále mistrovství Evropy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud