20. června 2012 • 10:08

Hertha Berlín fandí na EURO Česku. Hubník jí vydělává miliony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Herthy Berlín fandí na fotbalovém Euru české reprezentaci a doufá, že postoupí až do finále. Dnešnímu vydání deníku Bild to řekl finanční ředitel klubu Ingo Schiller. Hertha podle něj nedrží palce Čechům jen kvůli tomu, že ve výběru trenéra Michala Bílka je její obránce Roman Hubník. Důvodem je i to, že díky jeho účasti na šampionátu získává do prázdné klubové pokladny štědré příspěvky od UEFA.



Evropská fotbalová unie platí podle Bildu každému klubu, jehož hráč na kontinentálním mistrovství účinkuje, 9300 eur (zhruba 236.000 Kč) za každý den strávený na šampionátu.

Tento příspěvek se počítá už od 25. května. Postupem české reprezentace do čtvrtfinále tak Hubník Hertě vydělal už 260.400 eur (6,6 milionu Kč).

"Ano, to souhlasí," potvrdil Bildu Schiller. "I kvůli našemu Romanu Hubníkovi doufáme, že Češi postoupí do finále a budou hrát proti Německu.

To by byly hezké dodatečné příjmy pro Herthu," věří finanční ředitel berlínského klubu v opakování finále z Anglie 1996.

Pokud by se tento scénář opravdu vyplnil, Hertha by podle listu získala díky českému stoperovi 353.400 eur (téměř devět milionů Kč).

Tým z hlavního města, který letos po roce znovu sestoupil do druhé ligy, by si za tuto sumu mohl pořídit jednoho nového hráče, poznamenal Bild.

Netradiční protažení v podání Romana Hubníka
Netradiční protažení v podání Romana Hubníka

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud