22. června 2012 • 09:10

Hodnocení fotbalistů proti Portugalsku: Naději držel Čech, Plašil ztrácel míče

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČEŠI POD LUPOU | Medailový sen české reprezentace se rozplynul. Pouť Čecha a spol. na EURO 2012 včera ve čtvrtfinále ukončil Cristiano Ronaldo a deset dalších Portugalců. Češi po snaživém výkonu prohráli 0:1, domů se přesto vracejí s největším úspěchem od bronzového EURO 2004. V zápase držel naději Čechů gólman Petr Čech - 8, hůře se dařilo Jaroslavu Plašilovi, který obdržel nejnižší známku týmu - 5.



Petr ČECH 8
V první půli vytasil fantastický zákrok proti Ronaldovi, stejně i proti Moutinhově bombě po přestávce. Dvakrát jej zachránily tyče. Proti hlavičce Ronalda byl bezmocný.

Theo GEBRE SELASSIE 6
Měl před sebou životní výzvu, ubránit Ronalda. Jak to dopadlo? Dlouhý čas ho výtečně eliminoval, ovšem deset minut před koncem zaváhal a Ronaldo hlavou rozhodl.

Tomáš SIVOK 7
Dobře pokrýval pasy za obranu, působil sebevědomě, i v těžkých situacích před bránou si dovolil hlavou „malou domů“.

Michal KADLEC 7
Po čtvrthodině hry předvedl možná životní sólo, od vlastního vápna prosvištěl k tomu soupeřovu jako tank. Jednou nechal Ronaldovi metr prostoru, Portugalec nastřelil tyč.

David LIMBERSKÝ 7
Po „skalpu“ Blaszczykowského měl včera proti sobě mnohem větší kalibr – Naniho. Působil sebevědomě, hned po pár minutách hvězdě United vynadal. Celkově ho uhlídal.

Jaroslav PLAŠIL 5
Oběhal toho strašně moc, ale nezískal příliš mnoho balonů. Většinou si to kolem něj protivníci naráželi.

Tomáš HÜBSCHMAN 7
S Polskem zahrál životní zápas za reprezentaci, včera byl zase pilířem ve středu hřiště. Malým minusem byly jen dvě pokažené přihrávky v úvodu.

Petr JIRÁČEK 7
Hrdina duelu s Polskem byl opět výborný. Pracoval na velkém prostoru, přebíhal si doprostřed, utíkal po lajnách, centroval. Při standardkách „válčil“ s Ronaldem.

Vladimír DARIDA 7
Mít premiéru v ostrém zápase ve čtvrtfi nále EURO, v jednadvaceti letech, klobouk dolů, jak to ustál! Zahrál výborně, po hodině byl možná překvapivě střídaný.

Václav PILAŘ 7
Přezdívka Pilka mu sedí, jezdil obligátně nahoru-dolů. Předvedl skvělou akcii prohnal se kolem Pepeho. Jen škoda, že místo centru nezvolil přihrávku na Jiráčka, který byl sám na vápně.

Milan BAROŠ 6
Pepe jej většinou předskakoval, ovšem Baroš mu nedal nic zadarmo, spoustu míčů sklepnul pro druhou vlnu. Škoda, že nedosáhl na přízemní centr Daridy.

Fotbalisté děkují českým fanouškům, kteří jim i přes vyřazení děkovali
Fotbalisté děkují českým fanouškům, kteří jim i přes vyřazení děkovali

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud