Jonáš Bartoš
26. června 2012 • 13:47

Ronaldo po Španělsku znovu brečet nehodlá. Tlak necítím, říká

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ŠPANĚLSKO - PORTUGALSKO STŘEDA 20:45 ONLINE | Rozjíždí se s každým zápasem, postupně přidává na tempu jako správně zahřátý diesel. Cristiano Ronaldo, jedna z největších hvězd mistrovství Evropy, se po Česku chystá v semifinále sestřelit i Španělsko. "Bude to těžká bitva," říká portugalský kapitán a autor tří branek na turnaji.



První zápas s Německem (0:1) Ronaldovi nevyšel, netrefil se ani ve druhém utkání proti Dánsku (3:2). Rostla kritika, tlak i nervozita. Od autora 46 ligových branek se zkrátka nečeká nic jiného. Góly, góly a zase góly.

Hvězda Realu Madrid se naštěstí pro Portugalsko probudila v pravý čas. Dvěma trefami uzemnil Nizozemce a poslal je ze skupiny smrti předčasně domů. Smlsnul si i na české reprezentaci, kterou popravil jediným gólem ve čtvrtfinále.

"Nezačal jsem dobře, ale s pomocí spoluhráčů se všechno zlepšilo. Věděl jsem, že góly přijdou," tvrdí sebevědomý Ronaldo.

Portugalský kapitán se dostává do parádní formy. Na EURO je nejlepším i nejpilnějším střelcem týmu (3 góly, 29 střel). Proti Česku byl jasně nejlepším hráčem na trávníku, není pochyb o tom, kdo hraje ústřední roli v portugalském výběru.

Ronaldo touží projít až do finále, které si v portugalském dresu zahrál už na domácím mistrovství v roce 2004. Tehdy trávník v Lisabonu po porážce s Řeckem opouštěl zdrcený a v slzách. Takový zápas by už nerad opakoval.

"Je skvělé, že se Portugalsko znovu utká o finále. Bude to strašně těžké, ale už nám zbývá jen jediný krok," říká před středeční bitvou se Španělskem.

Proti mistrům světa i Evropy půjde o obzvlášť prestižní duel. Ronaldo válí v dresu Realu Madrid, španělský soubor velice dobře zná. Právě na jeho schopnostech bude portugalská armáda ve středu večer hodně závislá.

"Žádný tlak na sobě necítím, takové zápasy jsou součástí mého života. Podobná utkání hraju v klubu i reprezentaci deset let, musím na ně být zvyklý," říká sedmadvacetiletý útočník.

Ronaldo, který v 94 zápasech za reprezentaci nastřílel 35 branek, uznává sílu Španělska. "Bude to obrovská bitva, musíme předvést briliantní výkon, abychom vyhráli," dodává.

Portugalci (zleva) Bruno Alves, Joao Pereira, Cristiano Ronaldo, Miguel Veloso a Raul Meireles slaví postup do semifinále EURO 2012
Portugalci (zleva) Bruno Alves, Joao Pereira, Cristiano Ronaldo, Miguel Veloso a Raul Meireles slaví postup do semifinále EURO 2012

 

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud