28. června 2012 • 10:22

Fabregas si řekl o pátý pokus. Za mojí penaltou je zázrak, libuje si hrdina

Autor: mip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Postavil si míč na značku, opřel se do něj pravačkou a o tyč ho poslal za záda portugalského gólmana Ruie Patricia. Cesc Fábregas rozhodl o postupu Španělů do finále mistrovství Evropy a je přesvědčený, že za jeho proměněnou penaltu může zázrak.



„O penaltách jsem přemýšlel odpoledne před zápasem a měl jsem takový zvláštní pocit. Že mi život dal takovou šanci, je něco neuvěřitelného,“ kroutil španělský náhradník hlavou poté, co proměněným pokutovým kopem v rozstřelu zařídil vítězství svého týmu v poměru 4:2.

Španělé se hned v úvodu ocitli v nevýhodě, když Xabi Alonso svou penaltu neproměnil, hned vzápětí však Iker Casillas vyrazil pokus Joaa Moutinha. A bezprostředně předtím, než přišel na řadu Fábregas, opřel Bruno Alves svou ránu pouze do břevna.

Pak už přišel na řadu záložník Barcelony – a přitom to tak vůbec být nemuselo... „Původně mi trenéři řekli, že mám jít jako druhý, ale já jsem je požádal, aby mě napsali pátého v pořadí – měl jsem tušení,“ líčil po semifinále šťastný Fábregas. „Když jsem se postavil k penaltě, řekl jsem míči, že spolu můžeme vstoupit do dějin a že mě nesmí zklamat,“ usmíval se.



Vstoupit do historie se Fábregasovi povedlo – poslal Španělsko do finále a na pátého střelce Portugalců, Cristiana Ronalda, ani nedošlo. „To, že jsme se znovu dostali do finále, je zázrak,“ radoval se záložník s desítkou na zádech.

Svou „desítku“ v rozstřelu proměnil dokonale...

Jsme ve finále! Penaltový hrdina Fabregas se objímá s gólmanem Ikerem Casillasem
Jsme ve finále! Penaltový hrdina Fabregas se objímá s gólmanem Ikerem Casillasem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud