28. června 2012 • 17:30

Poláci věřili v semifinále. Němcům a Italům prodávali lístky i za 12 tisíc

Autor: neu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO PŘÍMO Z VARŠAVY | Do výkopu semifinále EURO Německo – Itálie zbývalo šest hodin, k Národnímu stadionu ve Varšavě se pomalu trousily postavy třímající v ruce cedulky. I have tickets, Tickets for sale, Kaufen Sie Ticket, stálo na nich. Poláci se snažili „zbavit“ lístků, které si opatřili před šampionátem. Mnozí z nich s vidinou výdělku na úkor solventních Němců, kterých do polské metropole dorazilo přes 30 tisíc, přičemž oficiálně mělo vstupenku pouze 8 a půl tisíc z nich.



Nejvyšší cena? Šest set dolarů za lístek, tedy přes 12 tisíc korun.

Nutno však podotknout, že většina „prodejců“ nabízela solidní částku 250 euro za lístek (cca 6300  korun).

„Věřil jsem, že v semifinále budou Poláci, takhle to pro mě ztrácí smysl. Vstupenku nabízím za 200 euro, zhruba za takovou cenu jsem ji pořídil. Když ji neprodám, půjdu na zápas,“ řekl Sportu jeden z postávajících.

Po chvíli dorazil na kole jeho kamarád, na řídítkách měl nápis v polštině KUPTE BILLET. Ten už si přirazil 50 euro. Po krátkém rozhovoru zařadil jedničku a vyrazil „na lov“ kolem stadionu.

Podívejte se, jak se Varšava chystala na semifinále EURO Německo - Itálie. Na začátku videa je prodejce lístků na kole, který objíždí okolí Národního stadionu...
Video se připravuje ...

To však není nic na nejmenovaného, údajně vysoce postaveného úředníka polského ministerstva zdravotnictví.

Podle informací rádia RMF FM dvě vstupenky, které obdržel z „vládního fondu“, a za které původně zaplatil 2000 zlotých (12 000 korun), nabízel na internetové aukci za 1200 dolarů (24 tisíc korun). Zda se dočkal kupce, není známo, jisté však je, že mu hrozí trestní stíhání.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud