1. července 2012 • 22:38

VIDEO: Neskutečný sprint a koncovka. Takhle obránce Alba rozhodl finále

Autor: pj, hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nabral rychlost, utekl italským obráncům a zakončil! Jordi Alba, jeden z nejlepších levých beků na světě, vstřelil druhý gól Španělů a prakticky rozhodl finále EURO 2012 (4:0).



Zvednutá pravice a ukazováček. Pusa vyslaná směrem k nebi. Jordi Alba si v emocích vychutnával svoji branku ve finále plnými doušky. A stadion oblečený do červeno-žlutých barev slavil. Jásal. Skákal.

"Druhá branka byla nádherná. Opravdu krásná akce! Pro Španěly netypický gól, protože na rychlé protiútoky nehrají," liboval si trenér Vlastimil Palička v online reportáži na iSport.cz.

VIDEO | Alba 2:0

 

Alba vystartoval z vlastní poloviny takovou rychlostí, že ho Italové nemohli zastavit. Sprintem předběhl všechny obránce a počítal s milimetrovým pasem od Xaviho. Ten přišel. A byla to mňamka!

"Byla naprosto geniální z hlediska načasování. Naprosto milimetrové řešení. Prostoru na kolmou přihrávku tam příliš nebylo," řekl Palička.

V tu chvíli se Alba již ocitl za italskou obranou a postupoval sám na brankáře Buffona. Umístit balon do sítě, to byl z celé akce nejmenší problém. Dva nula.

"Alba první dotek zvládl skvěle. Převzetí míče ho absolutně nezpomalilo. Nedal bránícím stoperům šanci zabránit, aby vystřelil. A zakončení pro něj nebylo také ničím složitým," dodal český kouč.

Jordi Alba, který už před nedělním finále vyjednal svůj přestup z Valencie do Barcelony za 14 milionů eur, se zařadil mezi legendární střelce finálových zápasů mistrovství Evropy.

První branku vstřelil David Silva, tu třetí střídající Fernando Torres a na čtvrtou přihrál Juanu Matovi.

VIDEO | Silva 1:0

Ani Mario Balotelli neví, jak na suverénní Španěly
Ani Mario Balotelli neví, jak na suverénní Španěly

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud