23. května 2016 • 12:54

Zkusí to i na Čechy? Turci se zlobili, kouč ukázal sudímu ofsajd v telefonu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Použít video ve fotbale při sporných ofsajdových situacích?  Ve fotbale zatím nemožná věc. V neděli se to pokusil změnit trenér Turecka Fatih Terim. V přípravě na EURO 2016 sudí přehlédli jasný ofsajd před prvním gólem Anglie, která nakonec vyhrála 2:1. Terim reklamoval přehmat u čtvrtého sudího v ruce s telefonem. Marně. Kouč jednoho z českých soupeřů v základní skupině šampionátu musel mobil zase schovat a ještě dostal vynadáno.



Vstup do zápasu Turkům v Manchesteru vůbec nevyšel. Už ve 3. minutě se po kombinační akci prosadil útočník Harry Kane a otevřel skóre zápasu. Jeho branka však neměla platit, útočník Albionu stál v době přihrávky v ofsajdu.

A to nastartovalo impulzivního trenéra Turecka Fatiha Terima. Tomu členové realizačního týmu ukázali ofsajdový záběr na mobilním telefonu přímo při utkání a zkušený kouč běsnil. Vyrazil za čtvrtým sudím a vrazil mu telefon do rukou, aby se podíval, že branka neměla platit.

Omluvy se však nedočkal. Naopak. Rozhodčí mu vynadal a navíc chtěl telefon zabavit. Pravidla pro používání mobilních telefonů na lavičkách nejsou pevně daná.

Terim byl pohotový, telefon si vzal zase zpátky a vrátil se na lavičku.

VIDEO: Turecký kouč ukazuje sudímu ofsajd v telefonu

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

Co se dělo ve zbytku zápasu? Český soupeř v základní skupině na EURO sice dokázal na úvodní branku zareagovat ve 13. minutě, kdy vyrovnal Calhanoglu, ale zápas vyhráli Angličané. Ti si nejprve dovolili neproměnit pokutový kop, který vybojoval Jamie Vardy, stejný hráč pak rozhodl zápas svým třetím reprezentačním gólem. Turkům tak skončila série 13 zápasů bez porážky.

Turecký kouč si vzal od svých kolegů telefon
Turecký kouč si vzal od svých kolegů telefon

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud