27. května 2016 • 04:55

Jaký výpadek? Jiného takového hráče nemáme, říkají parťáci o Rosickém

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Je zpátky. Téměř po roce znovu nastoupí za reprezentaci. Loni v červnu se Tomáš Rosický zranil na Islandu. I proto odehrál za celou sezonu jen devatenáct minut. Jaký bude, až se dnes proti Maltě vrátí? Ani spoluhráči se nemohou dočkat a byli zvědaví už při tréninku, jak na tom je. „Dělalo mi radost, když jsem ho viděl,“ netajil se Tomáš Sivok.



Rok bez fotbalu je šíleně dlouhá doba. Některým trvá týdny i měsíce, než se dostanou zpět do formy. Tomáš  Rosický chce potvrdit, že k tomu, aby byl týmu užitečný, nepotřebuje mnoho času. Ostatně, v minulosti to už dokázal po ještě delší pauze!

Už je to hodně dlouho, ale na oba zápasy si reprezentační kapitán dobře vzpomíná. Ten první je duel Anglického poháru z ledna 2008 proti Newcastlu. Odstoupil z něj po osmi minutách a nucená pauza se protáhla na neuvěřitelných dvacet měsíců!

Jaký výpadek? Jiného takového hráče nemáme, říkají parťáci o Rosickém
Video se připravuje ...

Vrátil se až v září 2009. V létě absolvoval přípravu s Arsenalem, ovšem „gunners“ s jeho prvním startem vyčkávali. Přesto byl pozván do národního týmu pro podzimní finiš kvalifikace o MS 2010. První duel se Slovenskem ještě vynechal, ale v domácím souboji proti San Marinu jej trenér Ivan Hašek poslal do základu. Češi si s outsiderem poradili snadno 7:0 a Rosický odehrál 56 minut. Kouč jej chválil, že neztratil lehkost. Povinný kompliment? Ne tak docela. Tři dny nato nastoupil coby střídající za Arsenal. Nezabránil prohře na Manchesteru City, ale dal gól a asistoval.

Vraťme se do současnosti, místo rakouský Kranzach. „Hrozně moc jsem na něj zvědavý. Z toho, co jsem viděl v tréninku, strach nemám. To je neskutečné, on rok nehraje, jiný by se do toho dostával tři čtyři měsíce, ale když ho vidíte s balonem, je to radost,“ nechal se slyšet Tomáš Sivok .

I Theodor Gebre Selassie přiznává, že ho zajímalo, v jaké formě se stonásobný reprezentant představí. „Já na něj byl zvědavý už na tréninku,“ smál se obránce Brém. „A je fakt strašně dobrej, jeden z nejlepších fotbalistů, s jakým jsem kdy hrál. Fakt,“ zdůraznil.

Vše o fotbalovém EURO 2016 čtěte ZDE »

Více o Tomáši Rosickém a fotbalové reprezentaci najdete v pátečním Sportu! Elektronickou verzi čtěte ZDE »

Více o návratu Tomáše Rosického a reprezentaci v Rakousku čtěte v pátečním Sportu!Foto Archiv Sport

Speciální Magazín k EURO 2016 právě v prodeji i přes SMS
Video se připravuje ...

Fotbalisty od hřiště i od rodin odděluje rušná silnice. Chodí tunelem!
Video se připravuje ...

Reprezentanti už makají pod Alpami. Vrba nachystal herní dril
Video se připravuje ...

Vytrvalec Darida chce prodloužit úspěšnou sezonu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud