Jonáš Bartoš
5. června 2016 • 04:59

S kým na Koreu? Začít by měli Skalák a Šural, první šance pro Pudila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen jeden test zbývá Pavlu Vrbovi na to, aby vyladil českou sestavu pro zahajovací duel mistrovství Evropy se Španělskem (13. června). Nedělní generálka s Jižní Korejí (15:10 iSport.cz ONLINE) bude poslední šancí pro hráče, aby si řekli o místo v první jedenáctce. Kdo si v zápase v Edenu zahraje? Trenér národního týmu potvrdil, že poprvé v přípravě se v brance ukáže Tomáš Vaclík, využít chce šest možných střídání. Zdravotní stav do utkání nejspíš vůbec nepustí Bořka Dočkala. Jak by mohla vypadat základní sestava v posledním duelu před odletem do Francie?



Brankář

Pozice jedničky na EURO je jasná, Petr Čech má neotřesitelnou pozici. Proti Jižní Koreji začne nejspíš on, zachytá si i Tomáš Vaclík . „Je to hodně pravděpodobné, ale netvrdím, že nastoupí od začátku utkání,“ prohlásil na adresu gólmana Basileje při sobotní předzápasové tiskové konferenci Pavel Vrba

VŠE O MISTROVSTVÍ EVROPY 2016 VE FRANCII ČTĚTE ZDE >>>

Obrana

Jistotu na stoperu má Tomáš Sivok , který by měl táhnout českou defenzivu i na EURO. K němu se zřejmě připojí Michal Kadlec . Na krajích obrany je situace otevřená. Vpravo to proti Koreji podle informací iSport.cz vypadá spíš na Gebre Selassieho , který se v přípravě jeví ve velmi dobrém světle. Pavel Kadeřábek si na šanci počká na lavičce. To ale neznamená, že na EURO nezačne na kraji on, trenér se ještě bude rozhodovat. Na levé straně dá Vrba nejspíš šanci Danielu Pudilovi , který s mužstvem kvůli prodloužené sezoně v Sheffieldu vynechal soustředění v Rakousku. Ve Francii sice bude pravděpodobně plnit roli náhradníka, nicméně trenér ho alespoň jednou v přípravě určitě bude chtít vidět v akci. 

Vrba před Koreou: Hrají kombinačně, šanci dostane Vaclík,
Video se připravuje ...

Záloha

Středový trojúhelník, možná klíčové pozice mužstva, jsou před turnajem takřka jistě dané. Jaroslav Plašil a Vladimír Darida budou plnit roli defenzivněji laděných středových záložníku, před nimi bude operovat Tomáš Rosický . Pozice zkušeného kapitána a lídra týmu, pokud mu vydrží zdraví, je nezpochybnitelná, to jasně demonstroval výkony v dosavadní přípravě. Zmíněná trojice pravděpodobně začne i s Korejí, aby si na sebe před vstupem do turnaje co nejvíc zvykla. Na krajích to vypadá na Josefa Šurala a Jiřího Skaláka . Jejich největší konkurenti, Ladislav Krejčí a Bořek Dočkal , si totiž odnesli šrámy z duelu s Ruskem a Vrba nechce nic riskovat. Dočkal kvůli nakopnutému kotníku zatím trénuje jen individuálně, účast na EURO by ale ohrožena být neměla.

Rosický po výhře nad Ruskem: V naší hře jsou dobré i strašné věci
Video se připravuje ...

Útok

Tomáš Necid proti Rusku zapsal gól a asistenci, směrem k EURO si výrazně řekl o pozici českého prvního útočníka. V generálce by opět měl začít znovu on, prostor zřejmě dostane i Milan Škoda . Slávistický útočník je v Edenu „doma“, navíc nehrál v zápase s Ruskem.    

Pravděpodobná sestava Česka proti Koreji 

Čech (Vaclík) – Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Pudil – Plašil, Darida – Skalák, Rosický, Šural – Necid.

 

Necid se trefil proti Rusku: Když budu zdravý, jsem připravený dávat góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud