Jan Malý
7. června 2016 • 18:15

TOP 5 talentů na EURO: Nový Davids, anglická kometa, či lídr Tottenhamu

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na TOP 5 největších talentů na EURO ve FranciiPodívejte se na TOP 5 největších talentů na EURO ve FranciiFOTO: koláž iSport.cz

    Mají obrovský talent, už ukázali své schopnosti a čeká se, že by na mistrovství Evropy mohli naplno odkrýt svůj potenciál. Deník Sport vybral pět mladíků, kteří by se mohli na EURO vytáhnout. Mladá hvězda šampionátu se může vyklubat z nadějí Anglie, Francie, Portugalska či Německa.

  • Marcus Rashford (18 let)

    Marcus Rashford v dresu AnglieFoto Reuters

    útočník
    Manchester United/Anglie

    Bilance v sezoně za klub: 18 zápasů/8 gólů

    Tím, jak vlétl do dospělého fotbalu, všechny očaroval. Nejprve dal na konci února při svém debutu za áčko Manchesteru United dva góly v Evropské lize Midtjyllandu, tři dny na to opět dvěma zásahy setnul Arsenal. Osmnáctiletý mladík se stal hitem a zaujal i trenéra Anglie Roye Hodgsona. Rashford se pak trefil i při debutu za anglickou reprezentaci proti Austrálii. Bude stejně zářný i jeho první start na EURO?

  • Kingsley Coman (19 let)

    Kingsley ComanFoto Profimedia.cz

    záložník/útočník
    Bayern Mnichov/Francie

    Bilance v sezoně za klub: 35 zápasů/6 gólů

    Ještě je teenagerem, ale už má tituly ze tří elitních evropských lig (Francie, Itálie, Německo). Nyní je v polovině dvouletého hostování z Juventusu v Bayernu, bavorský klub si šikovného křídelníka může koupit za 21 milionů eur. Byl platným členem Bayernu v uplynulé sezoně, skvěle zahrál například v odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Juventusu. Do francouzské reprezentace patří od listopadu loňského roku.

  • Dele Alli (20 let)

    Dele AlliFoto Reuters

    záložník
    Tottenham/Anglie

    Bilance v sezoně za klub: 46 zápasů/10 gólů

    Prožil svou průlomovou sezonu. V předešlém ročníku hrál ještě v třetí nejvyšší anglické soutěži, ale od léta začal válet v Tottenhamu, kde do něj hektolitry důvěry nalil trenér Mauricio Pochettino. Je univerzálním středovým záložníkem, obsáhne velký prostor, je výborný s míčem. Anglie v něm vidí lídra v příštích letech, už pro kouče Roye Hodgsona je teď stěžejním mužem.

  • Renato Sanches (18 let)

    Renato SanchesFoto Profimedia.cz

    záložník
    Benfica Lisabon/Portugalsko

    Bilance v sezoně za klub: 35 zápasů/2 góly

    Na EURO by měl ukázat, proč za něj Bayern Mnichov ještě před šampionátem vysázel 35 milionů eur (945 milionů korun). A to uplynulou sezonu začínal v rezervě Benfiky. Je středním záložníkem s dobrou střelou, který se hodí pro agresivní a náročný styl hry. Díky své zarputilosti, fotbalovým vlastnostem i vizáži je připodobňován k Edgaru Davidsovi, bývalému nizozemskému záložníkovi.

  • Leroy Sané (20 let)

    Leroy SanéFoto Profimedia.cz

    záložník/útočník
    Schalke/Německo

    Bilance v sezoně za klub: 42 zápasů/9 gólů

    Syn bývalých skvělých sportovců – německé moderní gymnastky Reginy Weberové a fotbalového reprezentanta Senegalu Souleymana Saného – v sobě snoubí rychlost, dravost a techniku. Na podzim předváděl výborné výkony, což mu vyneslo i debut za německé áčko. Pak si prošel i slabším obdobím, ale jeden z největších německých talentů současnosti na EURO jede.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud