Jonáš Bartoš
8. června 2016 • 20:50

První trénink v Tours. Bouřily tisíce fanoušků, Čech děkoval francouzsky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | U nás jste doma! Takový vzkaz vyslali českému týmu fanoušci ve francouzském Tours. Fotbalisté se na svém prvním tréninku po příletu do své základny pro EURO dočkali výjimečného přivítání. Na druholigový stadion dorazilo 3802 fanoušků a vytvořilo mužstvu velmi příjemnou atmosféru.



První trénink po příletu do Francie měli Češi veřejný. Možná ani hráči nečekali, že jejich příprava bude v Tours zajímat tolik lidí. Město, které zvolili za svůj domov během mistrovství Evropy ve Francii, víc žije historickými památkami a dobrým vínem, než špičkovým fotbalem.

Český tým ale obyvatele města zajímá. Na druholigový stadion dorazilo 3802 fanoušků. Na slušně zaplněných tribunách byly vidět dresy českého kapitána Tomáše Rosického, jiní přišli s připravenými plakáty mužstva, případně na papírku napsanou sestavou.

Když hráči krátce po půl šesté nastoupili na trávník, dočkali se bouřlivého přijetí. Fanoušci nejvíc tleskali Petru Čechovi a Tomáši Rosickému, velký aplaus patřil i Jaroslavu Plašilovi, který dělá kapitána ve francouzském Bordeaux.

Čeští hráči hlasité uvítání od diváků ocenili. Mikrofon si od přítomného moderátora před zahájením tréninku vzal Petr Čech, aby za celý tým ve francouzštině přítomným fanouškům poděkoval. Na závěr pak neobletovanější muž týmu zamířil k tribunám, kde se podepisoval a fotil s nadšenými fanoušky.

Na český trénink dorazily tisíce fanoušků, Čech dal rukavice zraněnému fanouškovi
Video se připravuje ...

Co Vrba svým svěřencům v úvodní jednotce naordinoval? Michal Rukavička nejdřív s týmem v rychlém tempu zvládl atletickou rozcvičku, poté se už hráči věnovali práci s balonem. Přihrávky mezi zapíchnuté tyče do pohybu, fotbálek na zmenšeném prostoru a poté na půlku hřiště.

Právě při fotbálku, který se hrál v poměrně vysokém tempu za neustálého cepování Pavla Vrby, diváci fandili nejhlasitěji. Šance, střely, kličky i pěkné akce, to všechno se divákům moc líbilo.

Trénink absolvovalo všech 23 nominovaných hráčů, což určitě těší i trenéra Vrbu. Na úplný závěr pak hráči nakopali míče na tribuny, aby odměnili šťastlivce, kteří balon ulovili.

Češi bydlí ve francouzském zámku. Podívejte se, jak vypadá pokoj Davida Lafaty
Video se připravuje ...

Francouzská kapitola začíná pro český tým velmi dobře. Ideální podmínky na hřišti i na ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu Chateau Belmont by měly pomoct k tomu, aby začala dobře i na hřišti.

Češi vstupují do bojů na EURO 13. června v Toulouse proti Španělsku.

Čeští fotbalisté před prvním tréninkem ve Francii
Čeští fotbalisté před prvním tréninkem ve Francii

Kuchař českých hráčů na EURO: Doufám, že mi dovolí i svíčkovou
Video se připravuje ...

Manažerka hotelu, kde bydlí Češi: Fandíme i jim. Naše srdce jsou rozdělená
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud