13. června 2016 • 23:55

Nejdražší tým na EURO. Hvězdy Belgie za miliardy proti Itálii vyhořely

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V žebříčku FIFA jí patří druhé místo hned za Argentinou. V kádru má klenoty Manchesteru City, Chelsea či Atlétika Madrid. Především díky nim má Belgie nejdražší kádr na EURO (10,8 miliardy) a také patří mezi hlavní favority na zlato. Po prvním utkání však přišlo velké vystřízlivění. Hvězdy Hazard, De Bruyne či Lukaku proti Itálii (0:2) naprosto vyhořely.



Když před začátkem EURO ve Francii přišel britský deník The Sun s průzkumem agentury Profit Accumulator, který vyhodnotil belgickou reprezentaci jako nejdražší kádr na turnaji ze všech zemí, nikoho tato informace nejspíš nepřekvapovala. Belgie byla právem řazena mezi favority.

V kádru disponuje hráči, kteří patří v předních evropských klubech mezi opory. Jen tak namátkou. Kevin de Bruyne stál Manchester City přes 70 milionů eur, Romelu Lukaku pálil v Premier League jeden gól za druhým v dresu Evertonu a Eden Hazard patří mezi nejdražší hráče Chelsea.

Nebylo proto divu, že na EURO se chtěl výběr Marka Wilmotse vytáhnout. Všechny iluze se však rozplynuly hned po prvním utkání s Itálií. Belgičtí hráči jako kdyby zapomněli, že fotbal je především týmový sport. Jejich akce končily ještě před finálním zakončením. Souhra hvězdnému souboru nic neříkala.

A všiml si toho i anglický novinář Oliver Kay z deníku The Times. „Takové obrovské osobnosti v belgickém týmu, ale vypadají, jako kdyby je trenér Wilmots vůbec nepřipravil. Zoufalé,“ napsal uznávaný fotbalový expert na Twitter. „Naopak Italové hrají jako vždy hlavou a svým srdcem. Klasický italský výkon. Zatím nejlepší tým na EURO, co jsem viděl,“ dodal Kay.

Ve srovnání s ambiciózní Belgií obrovský paradox. Vždyť hvězdná jména byste v italském týmu hledali marně. Trenér Antonio Conte spoléhá na sehranou obrannou trojku z Juventusu (Chiellini, Bonucci, Barzagli), kterou jistí brankář Buffon . Zbylou osu týmu tvoří pro mnoho fanoušků neznámí hráči především z domácí ligy.

Pro zajímavost – v již zmíněném žebříčku agentury Profit Accumulator se „squadra azzura“ umístila až na sedmé příčce a její kádr je ceněn na „pouhých“ 5,2 miliardy korun.

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

Ani Romelu Lukaku Belgii nespasil
Ani Romelu Lukaku Belgii nespasil

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Itálie 3 2 0 1 3:1 6
2. Belgie 3 2 0 1 4:2 6
3. Irsko 3 1 1 1 2:4 4
4. Švédsko 3 0 1 2 1:3 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud