17. června 2016 • 10:13

Löw o novém systému EURO: Týmy brání v deseti, hlavní je neprohrát

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím žádné gólové hody. Fotbalové EURO zatím přináší spíše opatrné zápasy. Včerejší remíza Německa s Polskem 0:0 toho byla důkazem. Trenér Němců Joachim Löw za tím vidí nový systém turnaje, který má letos poprvé 24 účastníků. „Týmy brání v deseti a čekají na šanci. Rozhoduje se většinou až v úplném závěru. Hlavní je neprohrát,“ popsal průběh řady utkání na šampionátu.



Zápas v Paříži byl dobrým důkazem. I ve druhém utkání na turnaji udrželi mistři světa nulu v kolonce inkasovaných branek, ale v útoku jim to skřípe. I proto jen remizovali 0:0 s Polskem.

"Jsem spokojený s naším výkonem v obraně. Nepustili jsme Polsko k jejich hře, nemohli nás trestat z brejků. Kromě šance Milika nemusel brankář Neuer zasahovat," řekl Löw po utkání a chválil zejména stopera Matse Hummelse, který se vrátil do sestavy po zranění. "Byl skvělý. Ale to vlastně oba stopeři i celá obrana," dodal.

Směrem dopředu už to bylo horší. V prvním poločase Němci dokonce ani nevystřelili na branku. Po pauze se zlepšili, ale zahrozili jen střelou Mesuta Özila.

"Naše hra na útočné třetině postrádala rychlost. Polsko se stačilo dostávat pod míč a nutilo nás hrát jen na centry do vápna, což jim vyhovuje, protože v soubojích jsou silní. Nedostali jsme se ke své hře. Na tom musíme zapracovat," řekl Löw.

Průběh zápasů se podle něj bude jiný, až dojde na vyřazovací boje. „V play off se to změní. Tam bude cílem vyhrát," míní Löw.

Polský kouč odmítl kritiku Lewandowského

Trenér Polska Adam Nawalka si byl jistý, že jeho svěřenci nedostanou od Němců gól. Bezbrankovou remízu podle něj mohli odvrátit jen Poláci, ale ani ti se neprosadili.

"Vůbec jsem se nebál, že bychom dostali gól. Němci sice chvílemi měli tlak, ale to byl náš záměr, aby tím otevírali prostor pro naše brejky. Hráli jsme tak záměrně," řekl Nawalka po utkání.

Zatímco Německo se dostalo k jediné nebezpečné střele, Polsko mělo tři dobré šance, útočník Arkadiusz Milik se však v koncovce trápil. Nejprve netrefil míč a následně v největší příležitosti utkání mu scházely centimetry, aby zblízka hlavou poslal míč do odkryté branky.

Co rozhoduje o postupu ze skupin? Čtěte ZDE>>>

"Vidět tým zahrát takhle dobře proti mistrům světa, mě samozřejmě těší. Nemůžeme být ale úplně spokojení, protože jsme nedali gól. Přitom jsme měli dobré šance. Bezbranková remíza je spravedlivý výsledek," uvedl Nawalka.

Odmítl kritiku na adresu největší hvězdy týmu Roberta Lewandowského, který v obou zápasech nebyl tolik vidět a nepotvrdil pověst kanonýra a nejlepšího střelce kvalifikace. "Lewandowského výkony jsou v každém utkání mimořádně důležité pro naši taktiku. Dře pro tým, odvádí neuvěřitelnou práci. Poutá na sebe pozornost obrany a dělá tím prostor pro spoluhráče," řekl Nawalka.

Nyní má velmi blízko k tomu, aby dovedl polský tým do vyřazovacích bojů poprvé od mistrovství světa 1986. Se čtyřmi body by jim postup už neměl utéct. "Chceme to ale potvrdit v posledním utkání a co nejlépe se připravit," odmítl spoléhat na to, že Němci porazí Severní Iry.

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Německo 3 2 1 0 3:0 7
2. Polsko 3 2 1 0 2:0 7
3. Sev. Irsko 3 1 0 2 2:2 3
4. Ukrajina 3 0 0 3 0:5 0

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud