18. června 2016 • 19:00

Dojatý Lukaku odmítl kritiku! Góly slavil s bratrem, zapsal se do historie

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zavalený pod lavinou kritiky skončil na EURO po utkání s Itálií belgický snajpr Romelu Lukaku. Podle novinářů zklamal a nepotvrdil báječnou pověst. Odpověď urostlého střelce byla impozantní. Hned v následujícím duelu dvěma zásahy zničil Irsko a Belgie ho může znovu opěvovat. „Měl jsem dobrou sezonu, i příprava se povedla, takže jsem byl klidný, stejné jako celý tým. A zápas s Irskem ukázal, že umíme hrát dobrý fotbal,“ vyhlásil po výhře 3:0 Lukaku.



Zabiják, kanonýr, pan střelec. Tohle všechno je belgický reprezentant Romelu Lukaku. Jenže když v koncovce proti Itálii vyhořel, našla se taky pořádná řada jeho kritiků, kteří tvrdili, že pověst je jedna věc a realita jiná.

„Dal ve čtyřech zápasech čtyři góly, ale když se netrefil proti Itálii, tak hned každý říkal, že je to s jeho pověstí jinak. Já jsem ale Romela znal a věřil jsem mu,“ prohlásil kouč vítězů Mark Wilmots.

VIDEO: První gól Lukaka

VÍCE O EURO 2016 ČTĚTE ZDE >>>

Právě on byl posledním Belgičanem, který dal na šampionátu dvě branky. Dokázal to na MS v roce 1998, až teď se mu vyrovnal na evropské úrovni Lukaku. Ten během utkání s Irskem trefil dvakrát mezi tyče a obě rány se zastavily až v síti.

VIDEO: Druhý gól Lukaka

„Analyzovali jsme hru Irů a zvolili odpovídající taktiku. Chtěli jsme využívat křídelní hru a vyšlo to. Lukaku předvedl to, co jsem od něj očekával,“ dodal Wilmots.

Radost měl pochopitelně i dvougólový střelec. Podle něj Belgie splnila do puntíku plán, co před bitvou s Irskem měla. „Udělali jsme všechno, co jsme měli v plánu. Hráli jsme dobrý fotbal, udrželi čisté konto a teď se můžeme chystat na další zápas,“ usmíval se Lukaku.

Postupový klíč na EURO: Co rozhoduje o pořadí ve skupině? Čtěte ZDE »

Kanonýr Romelu Lukaku a trenér belgické reprezentace Marc Wilmots.
Kanonýr Romelu Lukaku a trenér belgické reprezentace Marc Wilmots.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud