22. června 2016 • 11:11

Jak se fandilo? České zklamaní, turecké oslavy i bitka s Polákem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké naděje, pak zklamání. Porážku českých fotbalistů s Tureckem 0:2, která přinesla konec na EURO ve Francii, sledovali fanoušci na mnoha veřejných místech. V pražských Žlutých lázních přišlo Vrbovy svěřence na dálku podpořit více než 11 tisíc lidí. Fandilo se i ve francouzském Lens, kde se závěrečné utkání skupiny D odehrálo. Převahu tam měli jednoznačně fanoušci Turecka, kteří si promítání "zpestřili" bitkou s polským fanouškem. Po utkání mohutně slavili vítězství a vyřazení českého týmu z evropského šampionátu.



Ke krvavému incidentu došlo ve fanzóně v průběhu prvního poločasu. Urostlý polský fanoušek se pustil do křížku s tureckým mladíkem, který z krátké bitky vyvázl s natrženou hlavou. Do incidentu přimíchalo i několik dalších fanoušků a přihlížejícím strážcům bezpečnosti chvíli trvalo, než celou situaci uklidnili.

Jak se fandilo v Lens? Turci se prali s Polákem, pak slavili
Video se připravuje ...

Po vítězném utkání měli Turci už větší důvody k radosti. Ulice malého francouzského města zaplavili bengálskými ohni a dýmovnicemi. Turci tak opět potvrdili pověst jedněch z nejbouřlivějších fanoušků na světě.

Zato ti čeští, co po utkání opouštěli stadion, byli hodně rozladěni. „Výkon byl hodně nepodařený. Turci byli rychlejší, moc nás k ničemu nepustili. Brankář Čech nás taky příliš nepodržel, už by to chtělo nějakou změnu,“ řekl jeden do kamery iSport TV.

Jiní viděli celé představení českého týmu na turnaji střízlivějším pohledem. „Letos jsme na to neměli, to si musíme přiznat. Ostatní týmy byly zkrátka lepší. Mrzí nás to, protože jsme měli lístky až do finále. Dnes soupeř mel tři šance a dal dva góly. My celou dobu jen bušili jak hluchý do vrat,“ říkal zklamaný fanoušek, jenž navštívil všechny velké fotbalové turnaje posledních let.

V pražských Žlutých lázních sledovalo poslední české utkání na EURO rekordní kulisa 11 tisíc lidí. Organizátoři doufají, že lidé si na plovárnu, která se během šampionátu změnila na oficiální fanouškovskou zónu se třemi obřími obrazovkami, najdou cestu i po vypadnutí Čechů.  

Více o fotbalovém EURO 2016 ve Francii čtěte zde >>>

Turci se ve fanzóně prali s polským příznivcem během zápasu proti Česku
Video se připravuje ...

Čeští fanoušci po Turecku: Výkon stál za prd. Měli lepšího brankáře
Video se připravuje ...

Hašek: Problém je v přechodu do dospělého fotbalu
Video se připravuje ...

Vízek a Hašek hádají vítěze EURO
Video se připravuje ...

Vízek: Byl to špatný rok pro náš fotbal
Video se připravuje ...

Hašek: Divák byl zklamán po každém utkání
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud