28. června 2016 • 16:39

Hořký humor po konci Angličanů: dvojitý brexit, hráči odložili maskota

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to k pláči. Z anglického pohledu určitě. Vyřazení jedné z fotbalových velmocí po prohře 1:2 s Islandem v osmifinále EURO způsobilo další bouři mezi ostrovními fanoušky. Jeden z nejpřekvapivějších výsledků posledních let ale posloužil také jako zdroj řady vtipných situací.



Na internetu se objevila petice za opakování zápasu, kterou podepsaly bezprostředně tisíce anglických fanoušků. Když se minulý týden vyslovili britští voliči v referendu pro vystoupení z Evropské unie, tzv. brexitu, vznikla podobná petice, jež volá po opakování hlasování.

K brexitu odkazují také další další vtipy. „Anglie je jediná země, která opustila Evropu dvakrát během jednoho týdne,“ baví se jeden z internetových vtipálků.

dead

Fotka zveřejněná uživatelem Football (Soccer) | Videos (@footballbattles),Čen 27, 2016 v 2:22 PDT

 

Další doporučuje, aby si odcházejícího trenéra Roye Hodgsona vzal jako poradce premiér David Cameron pro vyjednávání o odchodu z Evropské unie.

Zajímavého detailu si všimli angličtí novináři během příprav na odjezd anglické výpravy ve Francii. S sebou si hráči přivezli v letadle plyšového lva jako maskota pro štěstí, zpátky už nebude cestovat tak luxusně - schovali ho do nákladního auta mezi ostatní vybavení.

Po výhře nad Anglií už to neplatí, Island byl nicméně dlouho považovaný za fotbalového trpaslíka i kvůli nízkému počtu obyvatel, který je na úrovni Ostravy. Na základě přehledné tabulky došli k tomu, jak se podařilo dát dohromady výjimečný tým. Z celkového počtu 332 529 Islanďanů odečetli ženy, muže mladší než 18 let, starší než 35 let, zaměstnance dohlížející na sopky, zemětřesení, slepé, nemocné, fanoušky a realizační tým. Výsledek? 23 fotbalistů, kteří udivují Evropu.

 

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud