Ivana Jakoubková
1. července 2016 • 16:50

Chorvatsko v šoku! Světlice k Čechově brance měl házet model a reprezentant

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má titul juniorského mistra světa, hrál za reprezentaci dospělých vodních pólistů, mohl udělat kariéru v modelingu. Místo toho teď sedí ve vazbě. Jerko Marinič Kragič (25) je údajně jedním z pěti chorvatských rowdies, kteří byli zatčeni za výtržnosti před dvěma týdny při zápase Česko – Chorvatsko (2:2) v Saint Etienne.



Chorvatsko je v šoku! Tamní média odhalila, že mezi pěticí fotbalových fanoušků zatčených za nepokoje při zápase proti Česku je i jeden vrcholový sportovec.

Pětadvacetiletý Jerko Marinič Kragič je vodním pólistou italského Posillipa, kam odešel před minulou sezonou ze splitského týmu Mornar Brodospas. Jde o špičkového hráče, který se do „áčka“ Mornaru dostal jako velký talent už v šestnácti letech. Nikdy prý nepřišel pozdě na trénink, nebyly s ním žádné problémy, sport byl celý jeho život.

Marinič Kragič nastupoval za všechny mládežnické chorvatské výběry, má bronz z juniorského mistrovství světa 2009 a zlato ze stejného šampionátu o rok později. V minulých letech byl v širším kádru reprezentace, za niž odehrál několik přátelských zápasů. V Mornaru vždycky rozhodoval zápasy, solidní sezonu odehrál i v Itálii a usiloval o to definitivně se probojovat do seniorské reprezentace.

Modeling volal

I kdyby se mu to nepodařilo, nemusel zoufat. Jeho kariéra se i tak mohla ubírat zajímavým směrem. Před třemi lety byl tváří reklamní kampaně výrobce spodního prádla. Spolu se známou chorvatskou basketbalistkou Antonií Mišurovou pózoval pro katalog a snímky vzbudily velký ohlas.

Problém je ovšem v tom, že vedle vodního póla je prý jeho druhou největší láskou fotbalový Hajduk Split. Klub, který založila v roce 1911 parta splitských studentů ve známé pražské hospodě U Fleků.

Marinič Kragič pochází ze čtvrti, kde je na stadion Poljud, co by kamenem dohodil. Odmala Hajduku fandil, chodil na zápasy a kamarádil se s ostatními příznivci. Nikdy se ale nepřimotal k žádnému incidentu.

Ovšem ví se o něm, že je příslušníkem Torcidy, jádra fanoušků Hajduku. Těch fanoušků, kteří protestují proti Zdravku Mamičovi, šéfovi Dinama Záhřeb a místopředsedovi fotbalového svazu.

Jen jsem se bránil útokům, vypovědal u soudu

Před soudcem prý Kragič popřel, že by se dopustil jakéhokoli trestného činu. Řekl, že je profesionální sportovec, Hajduku sice fandí, ale příslušníkem Torcidy není. A že se jen bránil útokům.

„Máme zatím jen neoficiální informaci, že jde o Jerka Mariniče Kragiče. Ale jelikož on není na reprezentační soupisce a nehraje v Chorvatsku, nemáme možnost zjistit víc,“ řekl podle chorvatských médií generální tajemník chorvatského svazu vodních pólistů Renato Živkovič.  Ministr vnitra nechtěl o zatčeném fanouškovi prozradit vůbec nic, jen připustil, že jde o jednoho vrcholového sportovce. 

Chorvatší „rowdies“ v závěru zápasu naházeli na hřiště světlice v rohu u branky Petra Čecha , zapálili dělbuch a porvali se mezi sebou. To vedlo k přerušení utkání, čehož využili čeští fotbalisté k vyrovnání a zisku bodu. Jak se později ukázalo, jediného bodu, který na letošním EURO získali.

Chorvati sice ze skupiny postoupili, v osmifinále si ale vylámali zuby na Portugalsku.

Ivan Rakitič se snaží domluvit rozvášněným chorvatským fanouškům
Ivan Rakitič se snaží domluvit rozvášněným chorvatským fanouškům

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud