11. října 2019 • 21:13

Rowdies v Praze! Angličtí fanoušci řádili v centru, zasahovala policie

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Policisté v centru Prahy zadrželi několik lidí při zásahu ve dvou restauracích proti fotbalovým výtržníkům. Na twitteru to uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk. ČTK řekl, že bližší informace o počtu zadržených zatím nemá. Česká reprezentace dnes na stadionu v Edenu odehraje zápas kvalifikace mistrovství Evropy proti Anglii.



„Policisté zakročují v centru Prahy ve dvou restauracích proti fotbalovým výtržníkům. Několik osob bylo zajištěno,“ uvedl nejdřív Daněk. Z fotografie, kterou své sdělení doprovodil, vyplývá, že policie zasahovala v Týnském dvoře.

„Policisté omezili na osobní svobodě celkem 31 osob, z toho 14 cizinců. Zákroky se neobešly bez použití donucovacích prostředků,“ doplnil mluvčí později.

Na bezpečnost utkání, které se hraje od 20:45 (online ZDE), dohlížejí podle dřívějšího Daňkova oznámení stovky příslušníků pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké služby, policisté z antikonfliktního týmu a také pražští strážníci. Pomáhá jim 11 kolegů z Anglie. Policie byla připravena mimo jiné právě na řešení případných konfliktů v centru.

Hlavně v Anglii panují obavy z možných násilností radikálních fanoušků Albionu v Praze. Britská policie dokonce neúspěšně žádala evropskou fotbalovou asociaci UEFA o odložení kvalifikačního zápasu v Edenu na jiný den než pátek večer, kdy podle dosavadních zkušeností dělají chuligáni největší problémy. Například loni při přípravě proti Nizozemsku zadržela v Amsterodamu policie víc než 100 anglických rowdies.

Policejní zásah jen pár desítek minut před zápasem
Policejní zásah jen pár desítek minut před zápasem

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud