20. listopadu 2019 • 14:10

Slováci v TV bavili: Kdo to pochopí? O EURO bychom hráli i bez bodu

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pochopit nepochopitelné, i bez bodu v kvalifikaci bychom dál mohli hrát o účast na EURO. Ve slovenské televizi se po úterním závěru bojů o evropský šampionát dlouze řešilo, jak je možné, že slovenští reprezentanti budou mít další šanci postoupit. A byla to dost zábavná debata...



„I když Albert Einstein zemřel už v roce 1955, tak v této kvalifikaci platí všeobecná teorie kvalifikační relativity,“ odpálil téma po skončení přenosu duelu Slovensko - Ázerbájdžán (2:0) na STV1 komentátor Marcel Merčiak.

„Před dneškem bylo jasné, že se hraje o 20 přímých postupových míst. Že 16 týmů už nemůže postoupit na EURO, ale dalších 16 stále ano…“ vykládal pobaveně.

„Fanoušci musí pochopit nepochopitelné, že Slovensko skončilo na třetím místě skupiny v Lize národů, na třetím místě kvalifikační skupiny… a představte si, i kdybychom nezískali ani jeden jediný bod, i tak bychom byli v baráži,“ konstatoval Merčiak.

Bývalý reprezentant Marián Zeman a komentátor STV Marcel Merčiak debatují o Lize národů
Bývalý reprezentant Marián Zeman a komentátor STV Marcel Merčiak debatují o Lize národů

„Soupeře těžko vybírat, bylo nám to nějak přidělené. Přiznám se, že Marcel mi to před zápasem asi dvacet minut vysvětloval, nebylo to jednoduché,“ přizvukoval komentátorovi expert a bývalý reprezentant Marián Zeman, že sám postup do play off Ligy národů, přes které vede ještě jedna cesta na EURO, těžko chápal.

A stejně na tom byl i host v televizním studiu, někdejší slovenský útočník Róbert Vittek: „Potřeboval bych to asi ještě jednou zopakovat, bylo to vyčerpávající… Opravdu nepochopitelné i pro mě, tyhle kalkulace…“

Slovenské rozebírání Ligy národů náramně pobavilo fanoušky, šance na EURO ale každopádně žije. V semifinále play off Ligy národů Slováci 26. března 2020 přivítají Irsko, případným soupeřem pro finále jejich divize B bude lepší z dvojice Bosna a Hercegovina - Severní Irsko. Jestli by hráli doma, nebo venku, se rozhodne při pátečním losu.

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 8 5 2 1 17:7 17
2. Wales 8 4 2 2 10:6 14
3. Slovensko 8 4 1 3 13:11 13
4. Maďarsko 8 4 0 4 8:11 12
5. Ázerbajdžán 8 0 1 7 5:18 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud