9. prosince 2019 • 12:20

České plány před EURO: Itálie i generálka v Praze, řeší se daleká cesta

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropský šampionát je ještě poměrně daleko, přesto už nyní česká fotbalová reprezentace zveřejnila svůj program před EURO 2020. Národní tým se v přípravě na začátku června utká s Itálií (4. června) a Rakouskem (7. června), na severu Itálie čeká mužstvo Jaroslava Šilhavého i kemp před vypuknutím turnaje. Během turnaje budou Češi bydlet ve skotském Edinburghu, odkud je čeká přesun na dva zápasy do Glasgow (proti mužstvu z jarní kvalifikace Ligy národů a Chorvatsku), závěrečný duel skupiny odehrají v Londýně proti Anglii.



Češi vstoupí do ME 15. června v Glasgow soubojem s vítězem play off Ligy národů C, jímž bude Skotsko, Norsko, Srbsko, nebo Izrael. Na stejném místě se 19. června střetnou s Chorvatskem a základní skupinu D uzavřou na londýnském stadionu Wembley 23. června proti domácí Anglii.

Jaký program hráče před samotným výkopem na turnaji čeká? Národní tým se sejde 30. května v Praze, o den později odletí na tréninkový kemp do Itálie. Tam vyzve domácí čtyřnásobné světové šampiony, kteří v kvalifikační skupině vyhráli všech deset zápasů. Do Česka se reprezentace vrátí 6. června a den nato nastoupí proti Rakousku pravděpodobně v Praze.

„Oba jsou to výborní soupeři. Přesně takoví, kteří nás čekají na Euru. Jsem spokojený a věřím, že nás tyto týmy prověří,“ řekl kouč Šilhavý na tiskové konferenci.

Červnový program české fotbalové reprezentace před EURO 2020Foto fotbal.cz

Zatím není jisté, kde se zápas s Itálií uskuteční. „Sami to nevíme. Intenzivně spolupracujeme s italskou stranou a hledáme vhodné místo pro přípravný kemp z pohledu našeho národního týmu a hledáme i variantu stadionu, na kterém s nimi utkání odehrajeme. Budeme se to snažit zprostředkovat co nejrychleji,“ uvedl předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík.

Češi nebudou během šampionátu ubytovaní v Glasgow, protože si ho zarezervovalo skotské národní mužstvo jako případný pořadatel Eura. Ve hře bylo i další skotské město Sterling, ale přednost dostal Edinburgh.

Češi před turnajem odehrají ještě dvě přípravná utkání v rámci březnového srazu. „Jednání jsou komplikovanější. Chceme mít tuhle část uzavřenou ještě před koncem roku, pak zveřejníme konkrétní informaci,“ prohlásil Malík.

Už dříve se mluvilo o tom, že Češi odehrají zápasy mimo Evropu, pravděpodobně v Asii nebo v Americe. Tahle snaha, aby mužstvo hrálo ve venkovním prostředí, nadále platí.

Češi před Eurem vyzvou Itálii a Rakousko. Chtěli nás i Španělé, řekl Malík
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud