12. října 2019 • 10:19

Kulturní šok! Ubohý a strašlivý výkon, solí Kanea a spol. britský tisk

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Angličtí fotbalisté se po senzační kvalifikační porážce 1:2 v České republice dočkali velké kritiky od britských médií. Ta označila páteční výkon Albionu na pražském stadionu v Edenu za ubohý či strašlivý, naopak pochválila domácí výběr trenéra Jaroslava Šilhavého.



Angličané v Praze nevyužili šanci s předstihem si zajistit postup ze skupiny na Euro 2020 a v kvalifikaci prohráli poprvé po 43 zápasech a deseti letech. "Češi tuto sérii zaslouženě ukončili. Angličané si nemohou stěžovat po ubohém výkonu proti týmu, který vypadal jinak než při březnovém debaklu 0:5 ve Wembley," uvedl server BBC Sport.

Český tým podle médií překvapil favorita sebevědomou hrou. "Angličané na hřišti působili, jako by se poprvé potkali na parkovišti hodinu a půl před výkopem. Byl to strašlivý, nepochopitelný a zmatečný výkon. Češi hráli bojovně, vypadali jistě na míči a plnili herní plán poté, co Kane brzkou penaltou poslal Anglii do vedení. Pro trenéra Southgatea to bylo něco jako kulturní šok," upozornil deník The Sun.

Čechy jsme nepodcenili, hráli dobře. Zaskočil mě náš špatný výkon, nechápal Southgate
Video se připravuje ...

"Angličané nevypadali jako tým, který je o 40 míst před svým soupeřem v žebříčku FIFA. Většinu prvního poločasu se hrálo před českou obranou. Sterling byl vytlačen hluboko a do kraje, zatímco Henderson a Rice rutinně kazili přihrávky," doplnil web televize Sky Sports.

Kritizován byl především stoper Michael Keane, jenž byl podepsán pod oběma inkasovanými brankami, ale i další hostující hráči. "Keane na této úrovni zoufale tápal, ani krajní beci Rose a Trippier nezářili a sebevědomí chybělo i Maguireovi, přestože vypadal z obrany nejpevněji. Produktivní útočné trio Kane, Sterling a Sancho nemělo žádný servis. Byl to podprůměrný výkon ve všech činnostech na hřišti," upozornila BBC.

"Southgate měl i v minulosti problémy s osou Pickford - Maguire - Keane, ale v Praze ho zklamal celý tým. Od obrany do útoku nikdo opravdu neměl jistotu na kopačkách a jediné překvapení bylo, že Čechům tak dlouho trvalo, než utkání zaslouženě rozhodli ve svůj prospěch," doplnil list Daily Mail a připomněl vítězný gól Zdeňka Ondráška z 85. minuty.

Média výsledek v Praze považují za anglický budíček. "Tahle porážka musí být zařazena k nejhorším výkonům pod Southgateovou vládou a sám trenér musí přijmout část odpovědnosti. Lepší týmy si s oblibou smlsnou na této anglické obraně a Southgateovi dochází čas, aby to nějak spravil," konstatovala BBC.

"Porážka se zdála před zápasem nemyslitelná vzhledem ke skvělé šňůře v kvalifikaci. Jenže malá kvalita v útoku i obraně vám nic nezaručí. Teď se možná Angličané budou muset ještě zapotit, aby postoupili na mistrovství Evropy, protože se skupina začala zamotávat," dodal Sky Sports.

Ondrášek po gólu Anglii: Táta měl poprvé slzy v očích. Zápisné bude drahé, jsou otevřené banky?
Video se připravuje ...

Zklamaný anglický trenér Gareth Southgate
Zklamaný anglický trenér Gareth Southgate

PRVNÍ DOJEM: Senzace! Češi skvělým výkonem zdolali Anglii, Šilhavému vyšlo vše
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud