28. listopadu 2019 • 16:56

Lákavá česká příprava na EURO. Ve hře je Severní Amerika i Kostarika!

Autor: šp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atraktivní i exotické destinace má na mušce česká reprezentace. V březnu, kdy se poprvé sejde od postupu na EURO, odehraje přípravné utkání mimo tuzemské stadiony. A mezi několika variantami jsou i ty velmi zajímavé. Možností je cesta do Kostariky, případně Severní Ameriky. Vše se definitivně rozlouskne po sobotním losu (18.00), který se uskuteční v Bukurešti, přičemž jedním z aktérů bude internacionál Karel Poborský.



Před čtrnácti dny po vítězství 2:1 nad Kosovem slavil národní tým jistotu účasti na EURO 2020. Další sraz je na programu až v březnu. Týmy, které stále nemají postup zajištěn, se v tomto termínu střetnou o poslední čtyři volné vstupenky v play off Ligy národů. Ostatní budou ladit formu v přípravných duelech. Stejně tak i Česko.

„Existuje několik variant, zatím se k žádné výrazněji nekloníme. Ve hře je Kostarika, Severní Amerika. Je možné, že to bude i někde blíž. Máme pozvání od Albánie, která s námi historicky nehrála,“ prohlásil Martin Malík, předseda FAČR.

Jasněji bude za pár týdnů. Vyjednávání ovlivní i sobotní los mistrovství Evropy. Po něm dojde na finální diskuse. „Bude záležet na dostupnosti jednotlivých mužstev. S přihlédnutím k potřebám realizačního týmu se budeme rozhodovat o nejlepší variantě,“ vysvětlil svazový předseda.

Na přetřes určitě přijde, zda má valný smysl se v průběhu náročné klubové sezony harcovat na přípravné utkání na jiný kontinent a do jiného časového pásma. Organismus dostane zabrat, aklimatizace zabere čas. Možnost zranění vzhledem k únavě se zvýší.

„Vycházím z debat s trenéry a realizačním týmem. Ti s hráči mluví, tak předpokládám, že se to děje ve shodě s představami hráčů. Nějaká dohoda už existuje,“ pravil Malík.

Po březnovém „výletu“ se tým Jaroslava Šilhavého sejde až těsně před červnovým startem EURO k přípravnému kempu, který v minulosti býval v Rakousku. Soupeři se budou teprve ladit.

„Bude to zase hodně záležet na losu. Určitě budeme mít přípravný kemp, který bude někde v dosahu. Pravděpodobně zvolíme některou z okolních zemí. Pak se budeme snažit podle přání trenéra vyhledat soupeře, kteří pomohou v přípravě na EURO těsně před šampionátem,“ dodal Malík.

Ideální 11 Ondřeje Škvora: Do brány by dal Koláře, do zálohy Masopusta
Video se připravuje ...

Postup na EURO a pak Anglie? Na Premier League musíte být připraven, ví Král
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud