16. června 2021 • 04:30

Tryskáč Mbappé. Suchopárek se smál a vzpomněl na okresní přebor

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francie zvítězila nad Německem 1:0, jeden z favoritů EURO ukázal svoji sílu. Hlavně taktickou, když velkého rivala pustil do hry, ale nikoliv do velkých šancí. Na straně vítězů se několikrát vytáhl Kyllian Mbappé, v jednom ze soubojů brutálně pláchl Mattsi Hummelsovi. „Taková rychlost je pro mě až nepochopitelná,“ smekl mládežnický trenér Jan Suchopárek, který velký šlágr hodnotil ve vysílání studia iSport.



Moment z druhého poločasu byl neskutečný. Kyllian Mbappé zapnul tryskové pohony a prohnal se kolem Hummelse. Zkušený stoper Německa vypadal jako zpomalený film, zatímco kolem se prohnala stíhačka. Kritický moment ale zadák z Dortmundu ustál, na poslední chvíli skluzem Mbappému vypíchl balon, penalta se nepískala.

„V tom běžeckém souboji s Hummelsem jsem se úplně viděl, když hrajeme v okresním přeboru, to je paráda,“ smál se Jan Suchopárek. „Je pro mě nepochopitelné, v jaké rychlosti je Mbappé schopný soupeře překonat. Hummels některé situace zvládl, i když občas se štěstím. Klobouk dolů před ním, rychlostí je úplně jinde, i věk je odlišný. Ta elastičnost a rychlost soupeře se těžce eliminuje, zvlášť, když soupeř hraje tímhle způsobem, na to se těžko reaguje.“

Francie zvítězila 1:0, gólů ale mohla přidat víc. Krásný Mbappého zásah zhatil ofsajd, praporek utnul i rychlou akci, kterou po přihrávce francouzské hvězdy PSG zakončoval volný Benzema. Německo si zase vytvořilo ve druhém poločase tlak, ale ne možnost reálně udeřit.

Francouzské hvězdy totiž pracovaly směrem dozadu dokonale. „Absolutně podřízená disciplína Francouzů k výsledku, to, že se dostali do vedení, jim hrálo do karet. Pokud takhle budou bránit dál, gól jim nedá vůbec nikdo. Když vám individuality pomáhají s obrannou fází, jako to dělali Benzena, Mbappé, Griezmann, Pogba, k tomu hráči vzadu jako Varane, Kimpembe, dali by se pochválit i další. To bylo tak důsledné, byť jsem to Němcům přál, nezíkal jsem za celý zápas pocit, že by mohli dát branku,“ hodnotil ve studiu redaktor Sportu Jan Podroužek.

Jednomu z velkých favoritů zahrály velké osobnosti, které individuální dovednosti odevzdaly ve prospěch celého týmu, což bylo proti Německu klíčem k úspěchu. Svou roli přijal i Karim Benzema, navrátilec do národního týmu.

„Nejen, že byl přijat s otevřenou náručí, ale na hřišti udělal všechno pro to, aby ho Francouzi milovali. Klobouk dolů, že si Deschamps troufl povolat ho zpátky, obvinění byla silná. Také v Realu se občas zachoval ke spoluhráči nekolegiálně,“ poznamenal Podroužek.

Chvála se musí sypat i na skvělé momenty Kyliana Mbappého. „Jeho předkoklady jsou fenomenální, může být hráčem desetiletí, dvacetiletí. Ale ne lepší, než Messi nebo Ronaldo, ti dávají pořád víc branek, kopou třeba trestné kopy a penalty, to on ne. Byl v rozhodujících momentech, dělá převahu, je to klíčový, rozdílový hráč, v nároďáku už si vybojoval pozici. Bez něj by Francie hrála jinak,“ všiml si Suchopárek.

EURO 2021: Pařížské předměstí zásobuje reprezentaci. Náhoda?
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 20. Hummels (vl.)

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernández – Rabiot (90+4. O. Dembèlé), Kanté, P. Pogba – Griezmann – Benzema (89. Tolisso), Mbappé.

Hosté: Neuer (C) – Ginter (88. Can), Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündoğan, Kroos, Gosens (88. Volland) – Havertz (74. Sané), Gnabry (74. Werner), T. Müller.

Náhradníci

Domácí: Mandanda, Maignan, Lenglet, Lemar, Giroud, Dembèlé, Tolisso, Zouma, Digne, Coman, Ben Yedder, Koundé

Hosté: Leno, Trapp, Halstenberg, Volland, Werner, Süle, Klostermann, Neuhaus, Sané, Can, Koch, Günter

Karty

Hosté: Kimmich

Rozhodčí

Del Cerro Grande (ESP) – Yuste (ESP), Fernández (ESP)

Stadion

Fußball Arena München, Mnichov (GER)

Návštěva

13000 diváků

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Francie 3 1 2 0 4:3 5
2. Portugalsko 3 1 1 1 7:6 4
3. Německo 3 1 1 1 6:5 4
4. Maďarsko 3 0 2 1 3:6 2

EURO 2021: Ani Ronaldo, ani Messi. Hřebík by si do svého ideálního týmu vzal Součka
Video se připravuje ...

EURO 2021: Řekl si o nové angažmá? Hřebík ocenil Vaclíkovy kvality
Video se připravuje ...

EURO 2021: Geniální Schick, vesmírný Vaclík. Experti rozebrali výhru nad Skotskem
Video se připravuje ...

EURO 2021: Patrik Schick? Hřebík: Některé věci má lepší než Ronaldo, ale
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud