30. června 2021 • 04:40

Csaplár chválí Slavii za Holeše. V českém fotbale mu schází playmaker

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stává se z něj střelec velkých gólů. Tomáš Holeš v tomto směru zažívá neobyčejně plodné měsíce. Arsenal, dvakrát Sparta, Plzeň a teď v národním dresu vítězný zásah proti Nizozemsku v osmifinále EURO. „Chtěl bych pochválit Slavii a její trenéry za to, že z něho dokázali dostat potenciál,“ uvedl ve studiu deníku Sport trenér Josef Csaplár.



Slávista Tomáš Holeš po přerodu z krajního obránce ve středního záložníka vzkvétá. Nejen, že dokáže plnit kvalitně defenzivní povinnosti, ale je produktivní i směrem dopředu. Od března, kdy se trefil proti Opavě, má na kontě už sedm tref.

Tu poslední přidal v nedělním osmifinále EURO, kdy výraznou měrou přispěl k postupu české reprezentace přes Nizozemsko. Nejen, že otevřel skóre úspěšnou hlavičkou, ale druhý zásah připravil pro Patrika Schicka. Skvěle přečetl na půli hřiště úmysl soupeře a vyrazil kupředu. Ve vápně pak přišla přihrávka pod sebe a pak už radost po trefě útočníka Leverkusenu. 

„Chtěl bych pochválit Slavii a její trenéry za to, že z něho dokázali dostat potenciál. Byl vždy výborně fyzicky připravený, běhavý. Je to typ poctivého hráče. Řídím se mottem: ‚Hledej v lidech to nejlepší, a to v nich pak rozvíjej.‘ Pokud se do toho trefíte a hráč to chápe, vnímá a přijme to, tak se z toho může stát to, co u Holeše. Když si bude hrát na velkého playmakera, bude problém. Podržel ale stejný podvozek a přidal kvalitu, tím rozkvetl,“ uvedl trenér Josef Csaplár ve studiu deníku Sport, jehož byl hostem při osmifinále Anglie s Německem (2:0).

Gólová euforie Tomáše Holeše
Gólová euforie Tomáše Holeše

Holešovy výkony vybízejí k otázce, zda nedojde k jeho přestupu do zahraničí. „Mám takovou zprávu, že se Slavia připravuje na to, že by případně mohl odejít. Ale rozhodně není v tuto chvíli žádná konkrétní nabídka,“ prozradil své informace redaktor Sportu Jan Podroužek.  

Csaplár kvalitu českých středopolařů oceňuje, ať už jde o Holeše, ale třeba i Tomáše Součka. Přesto mu mezi tuzemskými fotbalisty schází konkrétní typ fotbalisty. „Byl bych rád, aby tady vyrostl playmaker. Naši hráči jsou poctiví, spíš defenzivnější, ale chtěl bych objevit hráče typu Kolouška, Rosického, Nedvěda. To je směr, na který bychom se měli více soustředit. Zatím k tomu má našlápnuto hodně Petr Ševčík i Tonda Barák,“ konstatoval Csaplár.  

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud