Radek Špryňar
Premium
1. července 2021 • 13:30

Vítězná sestava se nemění! Barák je účelnější než Darida, míní Ščasný

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaroslav Šilhavý má před sobotním čtvrtfinále EURO 2020 s Dánskem širokou paletu možností, jak složit základní jedenáctku. Do tréninku se totiž zapojili Jan Bořil i kapitán Vladimír Darida. Ve fotbalové ústavě však stojí: vítězná sestava se nemění! Deník Sport se i na základě dat přiklání k názoru, že by státní trenér měl vyslat do boje totožné mužstvo jako v báječném osmifinále proti Nizozemsku (2:0). Tedy s Pavlem Kadeřábkem, Petrem Ševčíkem a Antonínem Barákem. „Náš výkon byl změnami v sestavě pozitivně ovlivněný,“ nabízí svůj pohled kouč Zdeněk Ščasný.



Proměna bila do očí. V budapešťském play off s Nizozemskem ukázal národní tým mnohem hezčí fotbalovou tvář, než v duelech základní skupiny, kde se spoléhal v první řadě na zodpovědnost a poctivost v plnění defenzivních zadání a v ofenzivě na genialitu Patrika Schicka.

Z herní sterility a jisté nudnosti v projevu se Češi vymanili v nejlepší možnou chvíli. V osmifinále zůstali pevní v obraně, ale zároveň byli žahaví a kurážní na útočné polovině. Konečně, chtělo by se říct!

Čím to bylo? Do značné míry změnami v sestavě.

Pavel Kadeřábek zaujal na levém kraji defenzivní formace místo vykartovaného Jana Bořila, Petr Ševčík skvěle pracoval o patro výš na úkor Jakuba Jankta a Antonín Barák se pečlivě zhostil role zdravotně indisponovaného Vladimíra Daridy.

„Byl jsem trenérem Ševčíka v mládežnické reprezentaci, to ještě hrál v Olomouci. Tondu Baráka zase znám od jeho dětství. Oba jsou hráči, kteří to umějí s míčem, jsou kreativní, tvořiví. V okamžiku,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud