Jiří Fejgl
22. března 2023 • 18:55

Šest nováčků v nominaci. Nadchlo mě to, říká Kováč. Ale dostanou šanci?

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest nováčků přizval na start bojů o evropský šampionát. Čtyři z nich uzmul reprezentační jedenadvacítce. Jaroslav Šilhavý pro zápasy s Polskem a Moldavskem tuze okysličil kádr fotbalové reprezentace. Jde o to, zda se to projeví i na place.



Byl podzim 2004, Radoslav Kováč si takhle vyšlapoval po Václaváku, když mu zazvonil telefon. Na druhé straně byl Jaroslav Šilhavý, nynější kouč národního mužstva, tehdy asistent proslulého Karla Brücknera.

Oznámil čtyřiadvacetiletému defenzivnímu záložníkovi či stoperovi, že se má vypravit na sraz prvního mužstva v zemi. Kováč byl donominován, premiérově se objevil mezi absolutní tuzemskou elitou.

„Člověk přijede a je nervózní. Tehdy byl nároďák druhý na světě, samá pecka hráč. Kvalita neuvěřitelná, ta rychlost, přihrávky. Občas jsem ani nezvedl hlavu a už jsem neměl balon. Ale člověk si zvykne a pak si třeba řekne: Tak už ten fotbal snad trochu umím,“ usmívá se nynější trenér Pardubic.

Nakonec se v týmu usadil na pět let, absolvoval mistrovství světa i Evropy. A nyní kvituje, jakou nominaci Šilhavý zvolil: „Úplně mě nadchla. Je tam

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud