Jonáš Bartoš
19. listopadu 2023 • 18:50

Průšvihy reprezentantů: bitka i trhání obleků. A ta částka taky nesouhlasí

Vstoupit do diskuse
37
  • Největší problémy českých fotbalových reprezentantůNejvětší problémy českých fotbalových reprezentantůFOTO: koláž iSport.cz

    Bujaré veselí v noční Olomouci znamenalo předčasný odjezd reprezentantů Jakuba Brabce, Vladimíra Coufala a Jana Kuchty. Nejedná se o první průšvih členů českého fotbalového nároďáku. V minulosti se na veřejnosti propíraly kauzy kolem tehdejšího kapitána Tomáše Ujfalušiho, postup na EURO 2012 zase odnesly drahé obleky.

  • Ujfaluši: ta částka nesouhlasí (březen 2007)

    Národní tým bojoval o postup na EURO 2008 do Rakouska a Švýcarska. Po kvalifikační prohře s Německem (1:2) mužstvo zapíjelo 29. narozeniny kapitána Tomáše Ujfalušiho. Hlavní část oslavy se přesunula na proslulý pokoj „neřesti“ číslo 433. V tehdejším dejvickém hotelu Praha byl největší, na oslavu si měli reprezentanti přizvat i dívky, což odhalili novináři. Trenér Karel Brückner to bral jako velký podraz, viníci dostali od svazu pokutu jeden milion korun. „Nic jsem neplatil a ta částka nesouhlasí,“ popsal dnes už v legendárním prohlášení Ujfaluši, který dva roky poté ukončil své působení v reprezentaci.   

    Tomáš Ujfaluši se stal aktérem reprezentační aféra, která vypukla po jeho narozeninovém večírku v hotelu Praha Tomáš Ujfaluši se stal aktérem reprezentační aféra, která vypukla po jeho narozeninovém večírku v hotelu PrahaFoto Koláž iSport.cz

  • Bitka před Kozičkou (červen 2008)

    K dalšímu skandálu došlo krátce po českém vyřazení ve skupině na mistrovství Evropy. Několik hráčů si po návratu do Prahy šlo posedět do centra. Martin Fenin, Milan Baroš, Radek Kováč a Tomáš Ujfaluši byli mezi těmi, kteří navštívili i proslulý bar Kozička. Mělo dojít ke strkanicím mezi hráči a fanoušky. „Fotbalisti byli opilí a rozjaření, někteří měli trička dole a zkrátka pařili. Baroš pak odešel a zůstali jen oni tři, zpěvák Matěj Ruppert a holky,“ řekl tehdy pro deník Blesk svědek celého incidentu.

    Martin Fenin v roce 2009 u baru Kozička Martin Fenin v roce 2009 u baru KozičkaFoto Martin Mithofer, Ladislav Křivan

  • Mejdan po prohře se Slovenskem (duben 2009)

    K incidentu došlo za reprezentační éry Petra Rady. Hráči porušili večerku po prohře v kvalifikaci o MS 2010 se Slovenskem (1:2). Někteří se sešli v pražské restauraci U Ševce Matouše. Šlo o Milana Baroše, Martina Fenina, Václava Svěrkoše, Radoslava Kováče a Tomáše Ujfalušiho, který se následně vzdal reprezentace. Ostatní byli potrestaní odčasným vyřazením z národního týmu, u mužstva skončil i trenér Rada.

    Martin Fenin a Tomáš Ujfaluši v roce 2009 Martin Fenin a Tomáš Ujfaluši v roce 2009Foto Jaroslav Legner (Sport)

  • Potrhané obleky (listopad 2011)

    Češi pod trenérem Michalem Bílkem proklouzli na EURO 2012 až v náročné baráži proti Černé Hoře. Mužstvo tehdy bylo pod obrovským tlakem, vůči výkonům se velmi kriticky vyjádřil například někdejší vyhlášený kanonýr Radek Drulák. V odvetě baráže zvítězili Češi 1:0 a euforicky se slavilo už během letu z Podgorici do Prahy. Na letišti vystoupili hráči pod vlivem alkoholu a především s potrhanými obleky, čímž uškodili dobrému jménu reprezentace. Mužstvo bylo asociací potrestáno pokutou dvou milionů korun, v Polsku došlo v létě až do čtvrtfinále.

  • Noční tah Olomoucí (listopad 2023)

    Čerstvý skandál po návratu týmu z Polska, kde Češi v kvalifikaci o EURO 24 v Německu uhráli remízu 1:1. Mužstvo se v sobotu dopoledne přesunulo do Olomouce na závěr kvalifikace proti Moldavsku. Trojice Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Jan Kuchta v hanácké metropoli vyrazili večer do centra, v místním klubu se bavili až do ranních hodin. Poté, co na disciplinární prohřešek upozornil vedení asociace deník Sport, zmínění hráči opustili sraz a byli z národního týmu vyřazeni.

    Jan Kuchta na diskotéce v Olomouci Jan Kuchta na diskotéce v OlomouciFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
37

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud