8. října 2014 • 16:38

Soupeř Čechů v potížích: Turci na sebe mířili pistolí, dvě hvězdy nepřijely

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turky, pátečního soupeře českého týmu v kvalifikaci o EURO, svírají vnitřní problémy. Na povrch totiž vyplouvá důvod, proč dva borci z bundesligového Leverkusenu Hakan Calhanoglu a Ömer Toprak absentují v nominaci. Zdravotní potíže, uvedené jako oficiální důvod, mají být jen zastíracím manévrem. Podle tureckých médií oba hráči nechtějí být v jednom týmu s Gökhanem Törem, který je měl před rokem ohrožovat pistolí.



Ömer Toprak by proti českému týmu v pátek stejně nemohl nastoupit, protože si bude odpykávat trest po vyloučení na Islandu, ale mohl by hrát v následujícím duelu v Lotyšsku. Ovšem Turci budou postrádat i ve velmi solidní formě hrajícího Hakana Calhanoglua.

Oficiální důvod: Zdravotní potíže. Ale vše má být jinak.

Turecké noviny Hürriyet přišly s tvrzením otce Calhanoglua, ten tvrdí, že oba hráči nechtějí hrát v jednom s týmu s Gökhanem Törem, který je měl před rokem po utkání s Nizozemskem ohrožovat zbraní. „Zeptám se trenéra Fatiha Terima, co se stalo, když někdo mého syna ohrožoval zbraní. Jsem otec a očekávám, že se k tomu vyjádří,“ prohlásil Husejn Calhanoglu, otec Hakana, v tureckém listu.

„Hraje tu roli střelná zbraň. Nechci z Gökhana Töreho dělat někoho špatného, ale jeho chování bylo chybné. Hakan a Ömer už nebudou s Törem hrát v jednom týmu,“ přidal Calhanoglu starší.

K čemu konkrétně došlo? Loni v říjnu po utkání s Nizozemskem se Toprak a Calhanoglu měli v baru potkat s Törem a jedním jeho kamarádem. Údajně došlo k hádce a oba nynější hráči Leverkusenu se pak odebrali na hotel. Töre se měl později se dvěma až čtyřmi kumpány dostat za nimi na pokoj a ohrožovat je zbraní.

Tu držel Toprakovi u úst, Calhanogluovi u kolena. Nikomu se naštěstí nic nestalo, ale vztahy mezi těmito hráči to zpřetrhalo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud