14. října 2014 • 22:30

Létající vlajka začala válku! Balaj dostal v Srbsku židlí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hodně netradiční spouštěč emocí promluvil do dění na kvalifikačním zápase o EURO 2016 mezi Srbskem a Albánií. Nacionalistickými vášněmi nabitou třaskavou směs odpálil na konci prvního poločasu dron, který se vznášel nad stadionem se zavěšenou vlajkou Velké Albánie. Tu pak strhl jeden z domácích hráčů, čímž spustil strkanici s Albánci. A pak vypuklo peklo, při kterém na plochu pronikli rozzuření srbští hooligans a ostře napadli fotbalisty soupeře, mezi nimi i slávistu Bekima Balaje. Po dlouhých debatách pak byl zápas předčasně ukončen.



VIDEO | Podívejte se na provokaci s vlajkou Velké Albánie

Nad stadionem Partizanu se vznášel dálkově ovládaný dron s albánskou vlajkou, která spustila drsnou rozmíškuFoto AP Photo
Dálkově řízený model s vlajkou začal v závěru prvního poločasu kroužit nad tribunami a poté i nad trávníkem. Poté, co jeden ze srbských hráčů zástavu z dronu strhl, vypukla mezi fotbalisty potyčka.

Na hřiště musela nastoupit zásahová policejní jednotka, protože z hlediště na trávník vběhla i zhruba dvacítka fanoušků. Fotbalisté se stáhli do tunelu k šatnám, zatímco z tribun začaly létat světlice. Po půlhodinovém čekání se anglický rozhodčí Martin Atkinson rozhodl do té doby bezbrankový zápas ukončit.

"Okolnosti byly takové, že zápas nemohl pokračovat," řekl novinářům delegát UEFA Harry Been. "Nemohu nyní komentovat, kdo za to nese vinu. Spolu s kolegy (rozhodčím a bezpečnostním poradcem) vypracujeme zprávu pro UEFA a ta rozhodne, co bude dál," doplnil.

Zápas už předem provázala přísná bezpečnostní opatření vzhledem k napětí mezi oběma zeměmi kvůli Kosovu. Bývalá srbská provincie, jejíž obyvatelstvo tvoří převážně kosovští Albánci, vyhlásila v roce 2008 nezávislost. Srbsko ovšem tento krok nikdy neuznalo.

Srbští fanoušci vrtrhli na hřiště a napadli albánské hráče, ránu židlí dostal slávista Bekim Balaj
Srbští fanoušci vrtrhli na hřiště a napadli albánské hráče, ránu židlí dostal slávista Bekim Balaj

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud