10. listopadu 2014 • 17:42

Vrba oznámil čtyři změny. Povolal i jablonecké Nováka s Pospíšilem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba musel kvůli zdravotním potížím hráčů udělat tři změny v nominaci na nedělní zápas kvalifikace mistrovství Evropy s Islandem. Místo zraněných brankáře Davida Bičíka, obránce Davida Limberského a záložníka Lukáše Váchy povolal gólmana Aleše Hrušku, beka Filipa Nováka a středopolaře Martina Pospíšila. Zároveň donominoval jako třiadvacátého hráče středopolaře Milana Petrželu.



Především ztráty plzeňského Limberského a sparťana Váchy jsou pro reprezentaci velmi citelné. Oba hráči totiž v dosavadních třech duelech kvalifikace mistrovství Evropy pokaždé hráli od začátku, Limberský dokonce nastoupil ve všech zápasech pod Vrbou v základní sestavě.

Oba dva přijdou o zápas s Islandem i zbytek podzimu kvůli potížím s kolenem. Jednatřicetiletý Limberský má poraněné vazy, pětadvacetiletý Vácha dokonce musí s meniskem na operaci.

"Jsou to hráči, kteří v předcházejících zápasech měli formu a prokazují ji i v klubech na ligové či mezinárodní úrovni. Je to ztráta, ale pevně věřím, že další hráči v nominaci i ti nově příchozí udělají všechno, aby je nahradili. Věřím, že to zvládneme," uvedl Vrba pro www.fotbal.cz.

Vstupenky na Island jsou vyprodány. Fanoušci, přijďte na trénink, zve Vrba
Video se připravuje ...

Čtyřiadvacetiletý jablonecký obránce Novák dostal pozvánku do dospělé reprezentace vůbec poprvé. Vysloužil si jí díky výborným výkonům v podzimní části první ligy, v níž je s šesti brankami jako levý zadák nejlepším týmovým střelcem.

Také jeho klubový spoluhráč Pospíšil je jedním ze strůjců nynějšího třetího místa Jablonce v ligové tabulce. Za národní celek si dosud připsal jediný start předloni proti Slovensku. Mladoboleslavský brankář Aleš Hruška už do reprezentace také nahlédl, byť je zatím bez startu. Naopak plzeňský Petržela už má na kontě šestnáct utkání i účast na Euru 2012.

"Novák a Pospíšil v Jablonci podávají velmi zajímavé výkony, což se odráží i na výkonnosti a výsledcích Jablonce, který v tabulce dohání Plzeň a Spartu. Oba si nominaci zaslouží," řekl Vrba. "Hruška podává stabilně dobré výkony v Boleslavi, Petržela zase před týdnem odehrál za Plzeň výborné utkání proti Spartě," dodal Vrba.

Reprezentace se sejde v úterý dopoledne v Praze. Proti Islandu ji v neděli v Plzni čeká přímý souboj o první místo ve skupině, Seveřané totiž ve třech zápasech stejně jako český celek dosud neztratili ani bod.

Češi se připravují na Island. Jsem připravený na všechno, hlásí Kadlec
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud