4. září 2015 • 04:56

Hrdina Škoda? Vrba poslechl fanoušky Slavie od televize

Autor: jon, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez něj by se asi čeští fotbalisté znovu nechali obrat v kvalifikaci od papírově slabšího soupeře. Útočník Milan Škoda září v dresu Slavie, proti Kazachstánu zažil velký večer také v reprezentačním dresu. Dvěma góly v posledních 16 minutách zvládl otočit skóre. Trenér Pavel Vrba po zápase vtipkoval, proč se rozhodl klíčového žolíka poslat na hřiště na začátku druhé půle. Vyslyšel prý přání fanoušků Škodova klubu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 9. • 20:45
Česká republika
Česká republika
2:1
ONLINE
3. září
20:45
Kazachstán
Kazachstán
Góly

Domácí: 74. Milan Škoda, 86. Milan Škoda

Hosté: 21. Logviněnko

Sestavy

Domácí: Čech (C) – Kadeřábek, Suchý, Procházka, Limberský – Pavelka, Darida (68. Josef Šural) – Dočkal, Skalák (46. Milan Škoda), Krejčí (84. Kopic) – Lafata.

Hosté: Pokatilov – Gorman, Malij, Logviněnko – Kuat, Islamchan (78. Sujumbajev), Smakov (C), Šomko – Džolčijev, Nusserbajev (72. Chižničenko), Konysbajev (87. Kukejev).

Karty

Hosté: Šomko

Rozhodčí

Strömbergsson – Culum, Gustavsson (všichni Švédsko)

Stadion

Doosan Aréna, Plzeň

Návštěva

10 572 diváků

Po prvním poločase hosté v Plzni překvapivě vedli, český výkon působil navíc hodně matně. Bylo jasné, že Vrba bude muset do sestavy sáhnout. Ukázal na Škodu , který nahradil debutanta Skaláka. Ukázalo se to jako prozíravý tah. Vrbovi k němu pomohl, že se vcítil do myšlenek fanoušků Slavie. „Představil jsem si, co asi u televize křičí - dej tam toho Škodu! Tak jsem je poslechl a postavil jsem ho," tvrdil po zápase v dobrém rozmaru.

Škoda ukázal, že je na něj spolehnutí nejen v sešívaném dresu. Už v minulé sezoně jako jediný slávista vyčníval svojí stabilní formou a dobře začal i nový ročník Synot ligy. Nyní si otevřel střelecký účet také v národním týmu.

Po něm odmítal, že by se nyní stal také reprezentačním zachráncem. „Gratulovali jsme si navzájem, všichni odvedli na hřišti maximum, bylo fakt těžké se prosadit. Pokladník mi naštěstí ještě nic neříkal,“ tušil, že ho čeká tučné zápisné.

Jedna premiéra na něj stále čeká. Ještě nikdy nenastoupil v základní sestavě. Dočká se v neděli v Lotyšsku? „Strašně nám pomohl. Řekl si minimálně o to, že by měl být příště v další nominaci,“ nedal na tuto otázku Vrba konkrétní odpověď. Přehnaná očekávání nemá také Škoda. „Sestava je daná, že jsem dneska dal góly, neznamená, že teď budu v základu. Prostě to takhle vyšlo, hlavní je, že jsme vyhráli.“

Český spasitel Škoda: Neznamená to, že teď budu v základu
Video se připravuje ...

Pavelka má za sebou premiéru v reprezentaci: Úžasná atmosféra!
Video se připravuje ...

Co se dělo v šatně po půli? Kouč Vrba se rozčiloval, říká Šural
Video se připravuje ...

Čech po Kazachstánu: Chceme vyhrát v Lotyšsku, pak se uvidí
Video se připravuje ...

Pavel Vrba slaví výhru nad Kazachstánem s Petrem Čechem
Pavel Vrba slaví výhru nad Kazachstánem s Petrem Čechem

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud