8. září 2015 • 04:50

Vrbova jedenáctka: Nejvíc hlasů má Dočkal, Škoda předčil Daridu

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • David Limberský a Bořek Dočkal se radují z gólu do sítě LotyšskaDavid Limberský a Bořek Dočkal se radují z gólu do sítě LotyšskaFOTO: Reuters

    VÝSLEDKY ANKETY | Trenér Pavel Vrba může být dvě kola před koncem 
    evropské kvalifikace navýsost spokojený, Češi s předstihem slaví postup na EURO,. Jací hráči zahráli za národní tým nejlíp? V hlasování čtenářů iSport.cz fanoušky nejvíc zaujal Bořek Dočkal, vysoko se prosadil i Milan Škoda. Podívejte se na 11 hráčů, kteří dostali v anketě nejvíc hlasů. V přehledu najdete pořadí od 1. do 11. místa.

  • 1. BOŘEK DOČKAL

    Bořek Dočkal s Davidem Lafatou v reprezentačním dresu Bořek Dočkal s Davidem Lafatou v reprezentačním dresuFoto Reuters

    záložník, Sparta

    Nejlepší střelec českého týmu je záložník. Bořek Dočkal po Petru Čechovi odehrál v kvalifikaci nejvíc minut, nastřílel čtyři důležité góly a celou dobu velkým tahounem ofenzivy. Během kvalifikace prokazoval stabilní formu, neměl výkyvy a podával velmi dobré výkony.

  • 2. PAVEL KADEŘÁBEK

    Pavel Kadeřábek Pavel KadeřábekFoto Barbora Reichová (Sport)

    obránce, Sparta/ Hoffenheim

    Motorová myš na pravém beku. Pavel Kadeřábek také odehrál v kvalifikaci prakticky všechno, Gebre Selassie, jinak stabilní člen sestavy bundesligových Brém, se na hřiště dostal jen v případě Kadeřábkova zranění. Jeho rychlost, dravost a vytrvalost na soupeře funguje, trenér Vrba na něj hodně spoléhá. Třiadvacetiletý obránce mu to vrací povedenými výkony, předvedl se i gólem do sítě Islandu.

  • 3. PETR ČECH

    Petr Čech se raduje se střelcem rozhodujícího gólu Václavem Pilařem po výhře nad Nizozemci Petr Čech se raduje se střelcem rozhodujícího gólu Václavem Pilařem po výhře nad NizozemciFoto Barbora Reichová (Sport)

    brankář, Chelsea/ Arsenal

    Největší osobnost týmu v kvalifikaci stále čeká na čisté konto. Petr Čech si prožil lepší i horší chvíle, pořád ale platí, že je nezpochybnitelnou brankářskou jedničkou. Přečkal období dvojky v Chelsea, poté, co stabilně chytá za Arsenal se zdá, že jeho forma stoupá nahoru. Stále jde o gólmana světových kvalit, který umí mužstvo v kritických chvílích podržet.

  • 4. TOMÁŠ ROSICKÝ

    Tomáš Rosický Tomáš RosickýFoto Michal Beránek (Sport)

    záložník, Arsenal

    Rozdílový hráč, to platí pořád. Tomáše Rosického pořádně nahradit nejde, když je kapitán zraněný, musí mužstvo jeho kvality dohánět jinak. Pokud se zbaví zdravotních lapálií a dostane se do zápasového rytmu, do Francie povede tým jako jasný lídr. V kvalifikačním podzimu, kdy český tým jen vítězil, patřil ke klíčovým postavám.

  • 5. TOMÁŠ SIVOK

    Tomáš Sivok s Bořkem Dočkalem Tomáš Sivok s Bořkem DočkalemFoto Pavel Mazáč (Sport)

    obránce, Bursaspor

    Nejzkušenější stoper má místo v základu prakticky jisté, pokud mu vydrží zdraví. Pro trenéra Vrbu je to nesmírně důležitý hráč, velká osobnost, která dokáže usměrňovat mladší spoluhráče a výborně organizuje defenzivu. Nejvíc týmu pomohl při těžkém zápase v Turecku, kde se i zapsal mezi střelce.

  • 6. DAVID LIMBERSKÝ

    Český reprezentant David Limberský Český reprezentant David LimberskýFoto Pavel Mazáč (Sport)

    obránce, Plzeň

    Věkem i zkušenostmi už také patří ke zkušeným mazákům, ve svém 34. reprezentačním startu se v Rize dočkal prvního gólu v národním dresu. Šlo o velmi důležitý gól, v Lotyšsku se český tým po výhře 2:1 radoval z postupu na EURO. Plzeňský obránce občas udělá chybu, ale jako výbušný, kreativní ofenzivní krajní bek moderního střihu je pro Vrbu nepostradatelným plejerem.

  • 7. MILAN ŠKODA

    Milan Škoda Milan ŠkodaFoto ČTK

    útočník, Slavia

    Trefa do černého! Milan Škoda se ve Slavii vypracoval v klíčového střelce, nakonec se dočkal i pozvánky do národního týmu. Zápas proti Kazachstánu mu vyšel famózně. Naskočil do druhé půle a dvěma brankami Česku vyhrál utkání. Právem se stal oslavovaným hrdinou večera, řekl si o to, aby ho trenér Vrba povolával i v budoucnu.

  • 8. VLADIMÍR DARIDA

    Vladimír Darida Vladimír DaridaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    záložník, Freiburg/ Hertha Berlín

    Chvílemi bojoval s poklesem formy, ocitl se i na hraně základní sestavy. V bundeslize se ale prosadil právem, jde o jeden z největších českých fotbalových talentů. Také Vladimír Darida se v Lotyšsku dočkal premiérové branky za reprezentaci (ve svém 27. utkání), v pouhých 25 letech už se stává téměř týmovým mazákem.

  • 9. VÁCLAV PILAŘ

    Gólová euforie Václava Pilaře Gólová euforie Václava PilařeFoto Jaroslav Legner (Sport)

    záložník, Plzeň

    Vrbovo štístko. Václav Pilař dvakrát z pozice náhradníka zachraňoval české utkání. Na Letné s Holandskem v nastavení zařídil senzační výhru, s Lotyšskem v Edenu v 90. minutě vyrovnal na konečných 1:1. Schopnosti drobného šikuly bohužel opět zabrzdilo zranění kolene, Pilař se do tréninku zapojí až v zimní pauze.

  • 10. DAVID LAFATA

    David Lafata v reprezentačním dresu David Lafata v reprezentačním dresuFoto Jaroslav Legner Sport

    útočník, Sparta

    V kvalifikaci se trefil pouze jednou, pod Vrbou je ale stále nejnasazovanějším útočníkem. David Lafata nevzdá jediný souboj, mezi obránci naběhá každý zápas mraky kilometrů. Produktivita ze Sparty mu sice v národním dresu chybí, přesto na něj Vrba hodlá dál spoléhat.

  • 11. MAREK SUCHÝ

    Marek Suchý na tréninku české reprezentace Marek Suchý na tréninku české reprezentaceFoto Pavel Mazáč Sport

    obránce, Basilej

    Věčně čekající stoper. Marek Suchý je v reprezentaci dlouhé roky spolehlivým náhradníkem, byť se v Basileji vypracoval v jednu z velkých opor. Proti Kazachstánu a Lotyšsku teď od Vrby kvůli zranění Sivoka dostal šanci a rozhodně nezklamal, solidní prací si řekl o základní jedenáctku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud