13. listopadu 2015 • 20:35

Bosnu zachránil v baráži o ME Džeko, s Irskem doma remizovala 1:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bosna a Hercegovina v prvním duelu baráže o postup na EURO ve Francii přivítala na domácí půdě Irsko. Ve velmi vyrovnaném zápase se do vedení dostali hosté zásluhou Robbie Bradyho. V 85. minutě vyrovnal na konečných 1:1 domácí kanonýr Edin Džeko.



Do první vážnější šance se dostal v 22. minutě Ibiševič, míč však nasměroval pouze do boční sítě. Se Zukanovičovým pokusem si následně poradil brankář Randolph, který dostal v brance Irska prostor místo zraněného Givena

.Kromě něj nemohli kvůli zdravotním problémům za hosty nastoupit Long, Meyler a Westwood, v irské sestavě chyběli také O'Shea a Walters kvůli kartám. Domácí trenér Baždarevič nemohl postavit distancovaného Bešiče.

Po změně stran se hra vyrovnala, zhoršila se také viditelnost vinou mlhy. V 82. minutě dostal hosty do vedení záložník Norwiche Brady. Irové ale náskok udrželi pouze tři minuty, než po Vranješově přihrávce vyrovnal Džeko, jenž je s osmi góly nejlepším střelcem bosenské reprezentace v kvalifikaci.

České reprezentaci by se hodil postup Irska, neboť by v tabulce koeficientů udržela pozici v druhém koši. Zároveň svěřenci Pavla Vrby potřebují pomoc Slovinska, které v sobotu odehraje první zápas na půdě Ukrajiny. O dalších postupujících z baráže se rozhodne v duelech Švédsko - Dánsko a Maďarsko - Norsko.

 

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 11. • 20:45
Bosna a Hercegovina
Bosna a Hercegovina
1:1
ONLINE
13. listopadu
20:45
Irsko
Irsko
Góly

Domácí: 85. Džeko

Hosté: 82. Brady

Sestavy

Domácí: Begović – Mujdža (51. S. Vranješ), T. Šunjić, Spahić, E. Zukanović – Višća (73. Đurić), Pjanić, Cocalić, Lulić (88. Hajrović) – Ibišević, Džeko (C).

Hosté: Randolph – Coleman, Keogh, Clark, Ward (67. Wilson) – Hendrick, McCarthy, Whelan (C), Brady – Hoolahan (60. McClean) – Murphy.

Náhradníci

Domácí: Burić, Šehić, Bičakčić, Đurić, Hadžić, Hajrović, Hodžić, Kolašinac, Medunjanin, Salihović, Sušić, Vranješ

Hosté: Arter, Doyle, Forde, Gibson, Christie, Keane, McClean, McGeady, Pearce, Wilson, Henderson, Judge

Karty

Hosté: Ward

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp – Schiffner (všichni Německo)

Stadion

Stadion Bilino Polje (Zenica) [Kapacita: 15 292]

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud