Jonáš Bartoš
10. září 2012 • 17:30

Pekhart má moji plnou důvěru, říká Bílek. S Finy bude chytat Laštůvka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKO – FINSKO ÚTERÝ 18:00 | Příprava, která má tým co nejlépe nachystat na kvalifikační duel s Maltou (12. října). A také příprava, která má ukončit třízápasové čekání na gól. Čeští fotbalisté se v úterý v Teplicích střetnou s Finskem, trenér Bílek plánuje oproti zápasu v Dánsku (0:0) změny v sestavě. Chytat bude Jan Laštůvka, na hrotu útoku ale zůstane Tomáš Pekhart.



Národní tým chce především vstřelit branku, což se mu nepodařilo už tři zápasy (Portugalsko, Ukrajina, Dánsko).

„Zápasy, kdy jsme branku nevstřelili, byly těžké. Teď hrajeme doma další dvě utkání, obě chceme vyhrát. Víme, že v ofenzivě musíme být daleko lepší,“ uznal trenér Bílek.

Jeho důvěru má nadále Tomáš Pekhart, který stále čeká na první reprezentační gól.

„Má moj absolutní důvěru, zítra nastoupí na hrotu. Od útočníka se očekávají góly, Tomášova bilance dobrá není. Všichni si přejeme, aby se trefil. Pracuje dobře, z tohohle pohledu mu nelze nic vytknout. Ale potřebovali bychom, aby to už prolomil,“ přeje si Bílek.

Postrádat bude zraněného gólmana Čecha, který šetří bolavý loket. Místo něj bude chytat Jan Laštůvka, s kapitánskou páskou v Teplicích vyběhne Jaroslav Plašil, jenž naopak zdravotní problémy překonal.

„Být kapitánem je obrovská čest, není to tak dávno, kdy jsem jí měl naposledy. To jsme hráli doma s Ukrajinou a dopadlo to moc dobře. Doufám, že opět bude vítězství,“ připomněl loňskou výhru 4:0 na Letné.

Finsko trenér Bílek nehodlá podcenit, byť se jedná „pouze“ o přátelské utkání.

„Jde nám o výsledek i výkon. Za měsíc nás čeká Malta, před zápasem potřebujeme klid, pohodu na naši práci. Chceme, aby přišlo obojí, bereme to jako přípravu na Maltu,“ uvedl Bílek.

O přesné sestavě ještě úplně jasno není. „Po tréninku se rozhodneme, jak nastoupíme. Určitě tam budou změny. Bude chytat Laštůvka, přemýšlím i o dalších jménech. Ne kvůli špatnému výkonu v Dánsku, ale kvůli tomu, že se jedná o přípravný zápas,“ vysvětlil Bílek s tím, že tým nastoupí opět v rozestavení 4-2-3-1.

Zápas s Finskem začíná v úterý od 18:00, sledovat jej budeme na iSport.cz ONLINE.

Útočník Tomáš Pekhart byl v Dánsku na hrotu české sestavy hodně odříznutý, i proto tým trenéra Michala Bílka dosáhl v Dánsku na bezbrankovou remízu, ke vstřelení gólu měl daleko
Útočník Tomáš Pekhart byl v Dánsku na hrotu české sestavy hodně odříznutý, i proto tým trenéra Michala Bílka dosáhl v Dánsku na bezbrankovou remízu, ke vstřelení gólu měl daleko

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud