12. září 2012 • 12:22

Palička o repre: Za Brücknera by se tohle nestalo, hráčům chybí autorita

Autor: kub, jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA | Hlavně první poločas absolutní bída, kterou nespravilo ani zlepšení ve druhé polovině. Česká fotbalová reprezentace v přátelském utkání s Finskem (0:1) pohořela, což viděl asi každý divák u televize i na teplickém stadionu. "Snad hráči pochopili, že s nasazením v prvním poločase se nedá uspět proti žádnému soupeři," hodnotí utkání pro deník Sport a server iSport.cz fotbalový expert Vlastimil Palička.



Úvod zápasu čeští hráči podcenili, nehráli se stoprocentním zaujetím ani koncentrací. Výsledek 0:1 bohužel potvrdil poločasovou převahu finskéhu výběru. "Hráči nebyli na zápas patřičně koncentrovaní, brali jej jako přátelský a ne přípravný," říká fotbalový trenér Vlastimil Palička.

"Bylo to velice poučné utkání – hlavně pro naše hráče. Snad pochopili, že s nasazením a zaujetím, které předvedli v prvním poločase, se dnes nedá uspět už proti žádnému soupeři," doplňuje.

Čeští fotbalisté zopakovali výbuchy z přátelských utkání v Chorvatsku (2:4) a s Norskem (0:3). Tam také hráči nepřistoupili k utkání se stoprocentním nasazením a schytali dvě nepříjemné porážky.

"Nejtěžší na práci trenéra je ovládnout hlavy hráčů, v tom pomáhá, když jste autorita, jako byl třeba Brückner. Pod ním hráli reprezentanti i přípravné zápasy nadoraz, pamatuju si třeba vysoké výhry nad Jugoslávií (5:0) a Tureckem (4:0)," připomíná Palička.

"Trenér Bílek hráčům k tomu určitě své o přestávce řekl, takže prozřeli. Kdyby se tak nestalo, bylo by na zváženou, jestli má vůbec smysl tyhle zápasy dojednávat," dodává směrem ke znatelnému zlepšení ve druhém poločase.

Za Michalem Kadlecem se radují Finové z jediné branky utkání
Za Michalem Kadlecem se radují Finové z jediné branky utkání

Hráči si uvědomili hrozící ostudu a po přestávce viditelně zabrali. "Ocenili to i fanoušci, kteří ve druhém poločase vytvořili skvělou atmosféru. Naší hře pomohla střídání, dravost Vydry a Petržely i lepší pohyb Lafaty, než jaký měl Pekhart. Svou roli asi hrálo i to, že Finům docházely síly," hodnotí fotbalový expert.

Ostudnou prohru s Finskem ani zlepšený druhý poločas nespravil. "Dojem z výkonu se napravil, ale výsledek ne. Opět to mužstvu nedodá klid, protože se bude oprávněně rozebírat první poločas. Ale naši fotbalisté to asi k životu potřebují. Budou pod tlakem a s Maltou a Bulharskem pak uhrají zase šest bodů," hledí Palička k říjnovým kvalifikačním duelům o světový šampionát.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud