13. září 2012 • 13:38

I Norové svého mají Řepku. Gólmanovi ruply při rozhovoru nervy

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Rupnout nervy mohou fotbalistům klidně i po vyhraném zápase. Všechny o tom přesvědčil brankář Norska Rune Jarstein. Ten po utkání kvalifikace o postup na MS 2014, kdy jeho tým zvítězil nad Slovinskem 2:1, předvedl výstřik emocí a po rozhovoru pro televizi, mrsknul vztekle sluchátky s mikrofonem. Naštvala jej kritika médií, gólman se následně za své vystoupení omluvil.



Norsko zápas vyhrálo 2:1 gólem z penalty v nastaveném čase. Jeho hráči by tedy mohli mít dobrou náladu. Všechno také běželo v normálu. A to až do chvíle, než se reportér norské TV2 zeptal gólmana na to, zda chyboval při jediné trefě Slovinska.

Brankáře, jenž chytá na klubové úrovni Viking Stavanger, to rozčílilo na nejvyšší mez. Zavrtěl hlavou a bez mrknutí oka odešel od reklamní tabule. Vzápětí pak vztekle odhodil sluchátka s mikrofonem.

Další den ještě stihl vyhrožovat napadením fotografovi, který jej zachytil při odchodu z hotelu v Oslo, kde národní tým bydlel.

S přibývajícím časem ale emocí ubývalo a Jarstein se za své chování omluvil, když zveřejnil prohlášení na stránkách Norské fotbalové asociace.

"Nechtěl jsem se nechat fotografovat a stejně k tomu došlo. Cítil jsem to jako silnou provokaci,“ svěřil se brankář, co jej vytočilo. „Je mi líto, že jsem reagoval tímto způsobem. Rád bych se za to omluvil,“ dodal.

V podobném tónu pokračoval Nor Jarstein i směrem k televiznímu interview. „Prostě se mi nelíbilo, jak byl rozhovor vedený,“ shrnul příčinu svého hněvu.

Omluvu brankáře přivítal i jeden z šéfů norské FA Svein Graff. „Reakce hráče byla nepřijatelná. Je velmi důležité, aby si uvědomil, že jeho chování bylo nevhodné a hloupé.“

VIDEO: Norskému gólmanovi Jarsteinovi ruply po zápase nervy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud