Jonáš Bartoš
13. října 2012 • 11:34

Na Bílka se nepískalo, Plzeň fandila. Mám radost z Pekharta, těší kouče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začalo to už situací před úvodním výkopem. Často vypískávaný Milan Baroš se na tribuně Doosan Areny dočkal vřelého přijetí, ochotně se podepisoval fanouškům. Západočeské publikum podrželo též trenéra Michala Bílka, když reprezentaci povzbuzovalo i za nepříznivého stavu. „Plzeňští fanoušci byli výborní,“ těšilo kouče národního týmu po výhře 3:1 nad Maltou.



Poprvé v historii se fotbalová reprezentace představila na trávníku v Plzni. Ve městě, kde působí nebo působilo sedm hráčů kádru (Darida, Rajtoral, Limberský, Petržela, Jiráček, Rezek plus odchovanec Čech) se hráči v duelu s Maltou dočkali pozitivních ohlasů.

Tedy záležitostí, na kterou často kritizovaný tým není moc zvyklý. Hráčům možná ještě před utkáním zněl v uších pískot teplických Stínadel po prohře s Finskem. Tentokrát se fandilo od prvních minut, 10 358 diváků stálo za týmem i v momentě, kdy Malta srovnala na 1:1.

„Plzeňští fanoušci výborní, vytvořili nám fantastickou kulisu. Povzbuzovali i v době, kdy pro nás situace nebyla jednoduchá. Celý zápas nás podporovali, patří jim velký dík,“ těšilo trenéra Bílka.

„Atmosféra byla super, na konci zápasu proběhla i mexická vlna. Myslím, že diváci se bavili,“ pochválil publikum střelec vítězné branky Tomáš Pekhart.

Útočníka Norimberku trenér Bílek podržel a nechal v základní sestavě, přestože šestnáct zápasů v reprezentaci čekal na gól. Proti Maltě Pekhart důvěru trenérovi splatil a konečně se trefil. „Trenér mi pomáhá hodně, dal mi důvěru, i když se mi poslední zápasy úplně nevydařily. Podržel mě a za to mu děkuju,“ prohlásil třiadvacetiletý forvard.

„Jsem rád, že se Tomáš po delší době prosadil. Situace pro něj nebyla příjemná, hodně zápasů gól nedal,“ těšilo po utkání Bílka. Pekhart si gól hodně užíval, v obrovské euforii běžel ke střídačce a objal se s masérem Eduardem Poustkou.

Gebre Selassie, Rezek a Limberský se radují z gólu proti MaltěFoto Barbora Reichová (Sport)

„Bylo vidět, jak to z Tomáše spadlo. Po vstřelení gólu měl obrovskou radost, měli jsme ji i my všichni za něj. Pracuje dobře, bohužel nepřicházely góly. Věřím, že má nejhorší za sebou a teď se rozstřílí,“ dodal Bílek směrem k Pekhartovi.

 Vytáhlý útočník si trenérovu důvěru zřejmě udrží i do dalších zápasů. V utkání s Maltou bylo znát, jak moc mu svědčí hra na dva vysunuté hráče, když v jeho blízkosti operoval Jan Rezek.

„Pekhart není útočníkem, který by někomu utekl. Je silný v osobních soubojích, vyhledává situace v pokutovém území, kde se dovede prosadit. Honza Rezek měl za úkol se pohybovat pod ním a těžit z prostoru, který mu Pekhart uvolní. Hodně akcí rozbíhal, myslím, že svou roli hrál dobře,“ pochvaloval si Bílek spolupráci ofenzivní dvojice.

Gebre Selassie měl z gólu pořádnou radost, prolomil střelecké trápení českého týmu
Gebre Selassie měl z gólu pořádnou radost, prolomil střelecké trápení českého týmu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud